Ексклюзиви
вівторок, 01 лютого 2022 12:04

Єдиний син, батько двох дітей, найкращий брат – у січні загинули четверо захисників України

У січні троє українських воїнів загинули в зоні проведення Операції об'єднаних сил. Ще один боєць помер у лікарні від важкого поранення, отриманого наприкінці року.

Наймолодшому із полеглих було 20 років, найстаршому – 51. Gazeta.ua згадує наших захисників, які віддали свої життя за Україну в перший місяць 2022-го.

ІЛЛЯ СУПРУН

Автор: facebook.com/magistrjuly
  Ілля Супрун підірвався на міні 10 січня у Донецькій області
Ілля Супрун підірвався на міні 10 січня у Донецькій області

Командир інженерно-саперного підрозділу 25-ї Січеславської повітрянодесантної бригади - загинув 10 січня біля селища Крута Балка в Ясинуватському районі на Донеччині. Ілля підірвався на протитанковій міні разом із побратимом Віталієм Петренком.

Трагедія сталася, коли воїни відновлювали мінно-вибухові загородження. Поліція того ж дня відкрила кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення до військової служби.

"Ще позавчора війна була порівняно далеко і враз все змінилося. Її чорне крило торкнулось і нашої родини. В зоні ООС загинув внучок моєї двоюрідної сестри Ілля Супрун. Ще один Герой злетів у небо Ангелом…. Невимовне горе… Сумуємо…. Поділяємо біль втрати. Нехай наші щирі молитви долинуть до Бога і милосердний Господь упокоїть його світлу душу в Царстві Небесному! Вічна світла пам'ять. Герої не вмирають", - написала у фейсбуці родичка загиблого Анна Кух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія грає на наших нервах": що пише про нас світова преса

Ілля Супрун народився 29 вересня 1998-го у Дніпрі. У школі займався спортивною гімнастикою та легкою атлетико. Закінчив ліцей інформаційних технологій та Національну академію сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного у Львові. 2020 року уклав контракт зі Збройними силами.

Іллю поховали у рідному місті 15 січня. Він був єдиним сином у матері. Власної родини не мав.

ВІТАЛІЙ ПЕТРЕНКО

Автор: facebook.com/magistrjuly
  Віталій Петренко загинув разом із Іллею Супруном. Обоє підірвалися на міні
Віталій Петренко загинув разом із Іллею Супруном. Обоє підірвалися на міні

Старший солдат 25-ї ОПДБР загинув від вибуху міни в один день з Іллею Супруном. На війні Віталій був з 2015-го. Спершу був призваний до ЗСУ за мобілізацією. Потім підписав контракт.

Віталій був тихим, добрим і ніколи ні з ким не конфліктував, згадують його побратими.

"Спокійний, врівноважений. Він ніколи не обговорював накази, просто їх виконував. Про таких кажуть, що на них тримаються будні війни", - розповів Обозревателю колишній командир підрозділу в якому служива Петренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти зрешетили кулями Світлодарськ, поранений рибалка

Віталій Петренко народився 22 березня 1970 року в селі Цевеличі Володимир-Волинського району на Волині. Жив у Дніпрі, де до мобілізації працював інженером в одному з конструкторських підприємств.

Військового поховали на Краснопільському цвинтарі у Дніпрі. В нього залишилися брат і двоє дітей.

ВІКТОР КУЧЕРЕНКО

Автор: novynarnia.com
  Віктор Кучеренко загинув від кулі ворожого снайпере
Віктор Кучеренко загинув від кулі ворожого снайпере

Воїн загинув 11 січня у Попаснянському районі Луганщини від пострілу ворожого снайперу. Трагедія сталася, коли боєць 17-ї окремої танкової бригади ім. Костянтина Пестушка, був на бойовому чергуванні.

Віктор Кучеренко народився 28 серпня 1993-го в селі Антонівка на Миколаївщині. Більшу частину життя прожив в іншому селі області – Новолазарівці.

2009 року Кучеренко закінчив професійне технічне училище в селищі Казанка на Миколаївщині, отримав фах бухгалтера. За три роки завершив навчання у Криворізькому професійно-технологічному ліцеї. Працював на шахті.

На строкову військову службу Кучеренка призвали 2015-го. Перед мобілізацією він підписав контракт на три роки з Національної гвардією. Відбувши цей строк – повернувся працювати на шахту. Але у квітні торік прийняв рішення повернутися в армію та підписав новий контракт з ЗСУ.

"Він був відповідальним бійцем, гарною людино, справжнім чоловіком. Мав багато друзів у військовому колективі. Жодних питань по службі до нього не виникало", - розповів заступник командира батальйону 17 отбр Тимур Стецький.

Віктора Кучеренка поховали у Новолазарівці 14 січня. У нього залишилася мати, брат.

ІГОР ТИЧИНА

Автор: novynarnia.com
  Ігор Тичина помер у лікарні від кульового поранення, яке отримав наприкінці грудня в зоні ООС
Ігор Тичина помер у лікарні від кульового поранення, яке отримав наприкінці грудня в зоні ООС

Боєць 95-ї десантно-штурмової бригади помер 1 січня у харківському військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Туди потрапив після важкого кульового поранення, яке отримав біля селища Нью-Йорк на Донеччині.

Ігор народився 21 січня 2001 року в місті Коростень на Житомирщині. До свого дня народження не дожив 20 днів.

Він добре навчався і захоплювався волейболом. Навіть грав за збірну Житомирської області, розповіли у школі №10, де навчався Тичина.

Після школи він закінчив Коростенський міський колегіум. Після цього його було призвано на строкову службу у ЗСУ. Згодом він вирішив підписати контракт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країна у небезпеці. Але Зеленський думає про вибори

Поховали Ігоря у рідному Коростені 6 січня. Церемонія прощання проходила на центральній площі міста. У воїна залишилася мати та сестри для яких Ігор був опорою, кажуть його знайомі.

2021 року на Донбасі загинули 79 захисників України, за даними пресцентру ООС та сповіщеннями про померлих поранених. Хоча Генштаб ЗСУ оприлюднював інші дані – 65 загиблих та 263 поранених.

Жоден місяць минулого року не обходився без втрат для України. Найбільше військових полягло у квітні – 14.

Зараз ви читаєте новину «Єдиний син, батько двох дітей, найкращий брат – у січні загинули четверо захисників України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути