Ексклюзиви
середа, 31 серпня 2016 17:15

Єдине, що зв'язує нам руки - обмеження на відкриття вогню - комбат

Єдине, що зв'язує нам руки - обмеження на відкриття вогню - комбат
Євген Лавров. Фото: з Facebook Євген Лавров

Порівняно з 2014 роком характер війни кардинально змінився, до того ж не на нашу користь.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів командир 25-го мотопіхотного батальйону "Київська Русь" 46-річний Євген Лавров.

"Зараз влада ввела велику кількість обмежень щодо відкриття вогню. Узимку 2015 року, коли батальйон приймав участь у боях за Дебальцеве, ми могли провести розвідку, надати координати артилеристам, які моментально накривали ворожі позиції вогнем. Зараз навіть якщо ми помітимо позиції бойовиків і будемо знати точні координати, стріляти ніхто не буде, бо немає з чого. Уся артилерія відведена", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вогонь має припинитися 1 вересня, чекаємо рішення Путіна" - Порошенко.

"Бойовики застосовують різнокаліберні міномети та 120-міліметрову артилерію, працюють ДРГ. До дій диверсантів ми вже пристосувалися. У нас є гарна оптика, яка допомагає вчасно реагувати на появу ворожих груп. Коли такі з'являються - першими відкриваємо вогонь на ураження. Застосовуємо кулемети, гранатомети, стрілецьку зброю та гармату ЗІС-3 1942 року випуску", - додав офіцер.

"Обидві сторони стали підготовленішими. Особливо це стосується командирського складу. Не сказав би, що тепер стало важче воювати. Єдине, що зв'язує нам руки - обмеження на відкриття вогню з української сторони. Буде загострення. Українська армія готова завжди. Питання в тому, як до цього підійде супротивник. Якщо буде як у Дебальцевому, коли по всій лінії фронту діяло перемир'я, а на цій ділянці гатили по повній, ми ляжемо", - резюмував офіцер.

Раніше повідомляли, що за війну в Україні тисячі російських військових отримали медалі.

Зараз ви читаєте новину «Єдине, що зв'язує нам руки - обмеження на відкриття вогню - комбат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути