середа, 18 вересня 2019 08:34

Є перші ознаки готовності РФ до деескалації на Донбасі - Пристайко

Є перші ознаки готовності РФ до деескалації на Донбасі - Пристайко
Міністр зазначає, що Україна не здасть своїх територій. Фото: з відкритих джерел

Кремль демонструє перші ознаки готовності до деескалації ситуації на Донбасі.

Про це міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив в інтерв'ю Die Welt.

Підкреслив, що Україна зробила кілька кроків в односторонньому порядку припинення вогню.

"І ми запропонували припинення обстрілів на сезон збору врожаю. Для цього ми відводимо військових від прямої лінії фронту в трьох тестових зонах і хотіли б поширити це на весь фронт. Але постійно здійснюються провокації з того боку, проти яких наші солдати повинні захищатися. У кінці решт, частотність бомбардування значно впала, і кількість загиблих відповідно зменшилася", - сказав Пристайко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озвучили "формулу Зеленського" зі звільнення Донбасу

Разом з тим, він відкинув припущення, що війна на сході України буде припинена за рахунок поступок у питанні українських територій.

"Ми не здамо української території і повідомили росіянам про наших червоних лініях. Тому не дозволимо, щоб Росія зафіксувала своє панування на частинах української території, як наприклад, це сталося в Молдові з Придністров'ям. Ми хочемо повернути наших громадян. І якщо це не є можливим , нам потрібно буде вдатися до інших засобів, про які зараз говорити ще рано", - сказав глава української дипломатії.

Чинний голова ОБСЄ Мирослав Лайчак підтримує "план Штайнмаєра", який передбачає надання Донбасу особливого статусу, місцеві вибори за стандартами ОБСЄ, після цього — виведення російських військ і встановлення контролю над кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Є перші ознаки готовності РФ до деескалації на Донбасі - Пристайко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути