понеділок, 20 травня 2019 17:26

Допомога продовжується: ЗСУ отримали американські радари

20 травня американські військові передали українським колегам контрбатарейні радари AN/TPQ-36.

Подібні станції є вже в українському війську, повідомляє Чернігівський обласний військовий комісаріат у Facebook.

Автор: facebook.com/ChernihivTCKtaSP
  Американські військові передали українським колегам контрбатарейні радари
Американські військові передали українським колегам контрбатарейні радари

"Контрбатарейні радари допоможуть українському солдату бачити кожен постріл російсько-терористичних військ. Дальність до 25 кілометрів дозволяє своєчасно виявляти тих, хто порушує Мінські угоди, застосовує артилерію, міномети, танки й намагається проводити обстріли українських позицій", - каже прес-секретар командування Сухопутних військ ЗСУ підполковник Іван Арєф'єв.

Автор: facebook.com/ChernihivTCKtaSP
  Радари класу AN/TPQ-36 є найсучаснішими засобами контрбатарейної боротьби й призначені для виявлення і знищення артилерії
Радари класу AN/TPQ-36 є найсучаснішими засобами контрбатарейної боротьби й призначені для виявлення і знищення артилерії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна не чекає: доки у Києві інавгурація, на Донбасі воюють танкісти

Радари класу AN/TPQ-36 - є найсучаснішими засобами контрбатарейної боротьби й призначені для виявлення і знищення артилерії. Радари перебувають на озброєні армії США.

Станція контрбатарейної боротьби призначена для виявлення та визначення координат вогневих позицій мінометів, артилерійських гармат і реактивних систем залпового вогню противника. Україна немає аналогів цих радарів.

Порівняно з наявною у Збройних Силах України радіолокаційною станцією АРК-1М "Рись" станція AN/TPQ-36 має більшу дальність і сектор розвідки,й дозволяє одночасно вести розвідку на площі, яка більша за площу розвідки АРК-1М у 3,5-4 рази.

Миколаївський авіаремонтний завод "НАРП" передав 7-й бригаді тактичної авіації ім. Петра Франка відремонтований бомбардувальник Су-24М.

Зараз ви читаєте новину «Допомога продовжується: ЗСУ отримали американські радари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути