вівторок, 05 травня 2020 15:13

Донбасу потрібна "безпечна реінтеграція" - Резніков

Донбасу потрібна "безпечна реінтеграція" - Резніков
Олексій Резніков наголошує на "безпечній реінтеграції" Донбасу. Фото: reuters.com

Віцепрем'єр-міністр України з питань реінтеграції тимчасового окупованих територій Олексій Резніков назвав число людей, що проживають на окупованому Донбасі.

В інтерв'ю "Лівому берегу" він заявив, що це приблизно 1,6 млн осіб.

Однак, за словами Резнікова, точних даних ніхто не знає.

"Раніше, за старими даними, в Донецькій області проживало близько 5 мільйонів, у Луганській - близько 2 мільйонів. Разом 7 мільйонів. З 2014-го хтось поїхав у Росію, хтось до Криму, хтось по світу, хто переїхав на підконтрольну частину України, хтось залишився там. Точних даних ми не знаємо. Але якщо це 10-15% від населення, це вже немало", - сказав чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відповів на петицію щодо прямих перемовин з ОРДЛО

На його думку, як тільки ці території звільнять від окупантів і Україна вийде на межі з Росією, люди, які взяли собі російські паспорти, швидше за все, поїдуть.

"Тих, хто залишився, силами правоохоронних органів, нескладно буде визначити. Тут виникає питання перехідного правосуддя, того, як населення буде інтегруватися в правове поле України. І коли ми говоримо про реінтеграцію, важливо, щоб ми почали додавати слово, яке в лексиконі публічно поки не звучить, - "безпечна" реінтеграція. Я б хотів, щоб ми говорили саме так", - підкреслив віцепрем'єр-міністр.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак розповів, хто зможе представляти Донбас у так званій консультативній раді в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Зараз ви читаєте новину «Донбасу потрібна "безпечна реінтеграція" - Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути