Ексклюзиви
вівторок, 23 січня 2018 18:29

"Донбас втратили на десятки років" - "кіборг"

"Донбас втратили на десятки років" - "кіборг"
Законодавчо окупований Донбас можна повернути швидко. Але більшість населення там не буде підтримувати Україну ще десятки років. Так вважає оборонець ДАП Євгеній Терещенко

"Найважче було дивитися​, як гинуть хлопці. На моєму посту було двоє "двохсотих" (убитих. – Gazeta.ua). "Трьохсотих" (поранених. – Gazeta.ua) ніхто вже не рахував", - каже 40-річний Євген Терещенко.

Із бійцем 90-го окремого аеромобільного батальйону ЗСУ Gazeta.ua поговорили про оборону ДАПу у грудні 2014 року та прийнятий депутатами закон про реінтеграцію Донбасу.

"Не хочу обговорювати рішення будь-кого з оборони аеропорту. Зараз знаходимося в стані інформаційної війни й зайве слово може бути на шкоду. Говорити про це можу тільки в закритому колі людей, які самі пройшли все це, а не бачили війну по телевізору.

ДАП відстоювали, як і будь-який інший об'єкт на нашій території. Якби терористи захопили аеропорт в Києві, то навряд чи хтось запропонував залишити їх у спокої. Мовляв, нехай собі там живуть, а ми навколо будемо своїм життям жити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кіборг" про оборону ДАПу: "Я приготувався до смерті"

Сам законопроект про реінтеграцію й деокупацію я не читав - не вистачає часу. Але, безперечно, що такі законодавчі ініціативи потрібні. Ми не можемо перебувати в стані війни все життя. Чи можемо повернути Донбас територіально і на законодавчому рівні, але морально ці території будуть для нас втрачені на найближчий десяток років. Велика частина тих, хто живе на Донбасі, частково стала для нас ворогами - вони не хочуть бути українцями і жити в нашій країні. Якщо хочемо рухатися в бік євроінтеграції, найкраще дати їм можливість існувати самостійно. Але з погляду державного управління віддавати свою територію категорично не можна", - розповів "кіборг".

Тим часом Олег Жданов, військовий експерт, полковник запасу, говорить про те, що Україна фактично легалізувала законом про реінтеграцію Донбасу окупаційні адміністрації. І очевидно, наше керівництво готове сідати з ними за стіл переговорів. У світовій практиці такого ще не було.

Зараз ви читаєте новину «"Донбас втратили на десятки років" - "кіборг"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути