Ексклюзиви
пʼятниця, 19 січня 2018 18:29

"Кіборг" про оборону ДАПу: "Я приготувався до смерті"

"Кіборг" про оборону ДАПу: "Я приготувався до смерті"
"Кіборг" Євген Терещенко обороняв ДАП 16 днів. Військовий пригадав, як це було.

У новий термінал ДАПу приїхали вночі. Перед тим простояли на "взльотці" (злітна смуга. – Gazeta.ua) в підбитому з гранатомета БТРі. Він горів, але ніяк не міг спалахнути толком", - каже 40-річний Євген Терещенко.

Боєць 90-го окремого аеромобільного батальйону ЗСУ розповів Gazeta.ua про оборону ДАПу у грудні 2014 року.

"Під'їхала ціла "коробочка" (бронетранспортер. - Gazeta.ua) і евакуювали нас. Тоді не контролював свої емоції - стільки в крові адреналіну було. Потім прийшло відчуття радості від того, що дістався в ДАП живим. Я вже приготувався до смерті.

Зайшов у ніч з 30 листопада на 1 грудня 2014 року. Мій заїзд –це 4 "коробки" по 8 людей. Простояли 16 днів. Коли дісталися до місця, відчув страх, нерозуміння того, що відбувається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усі, хто був за пагорбом, загинули. Мене врятував "Фотограф"

У новому терміналі освітлення не було. Лампочки висіли, але вже не працювали. Спочатку розгубився. Але через півгодини вже заступив на бойовий пост. Позиція у мене називалася "Ромео". У темряві орієнтуватися допомагав тепловізор", - пригадав Євген Терещенко.

16 січня відзначають День захисників ДАПу та вшановують пам'ять загиблих "кіборгів". Бої за стратегічний об'єкт точилися 242 дні, з 26 травня 2014 по 22 січня 2015 року. Українська армія та добровольці утримували оборону будівель летовища, а також контролювали навколишні села.

Зараз ви читаєте новину «"Кіборг" про оборону ДАПу: "Я приготувався до смерті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути