четвер, 29 червня 2017 22:10

Донбас приречений через радіацію - Тука

Донбас приречений через радіацію - Тука
На Донбасі відбувається підвищення рівня радіації у природних водах через затоплення шахт і підняття зараженої води. Фото: 112.ua

На Донбасі відбувається підвищення рівня радіації у природних водах через затоплення шахт і підняття зараженої води.

Про це сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає "5 канал".

"За результатами доповіді, можу сказати, що Донбас вже приречений протягом максимум 10 років. Вже розпочались такі процеси, які локалізувати неможливо в принципі", - зазначив Тука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тука заявив, що захоплені бойовиками підприємства зупиняються

Він додав, що, крім підвищення рівня радіоактивності, на сьогодні вже є небезпечні відмінності і в рівнях мінералізації води Сіверського Донця, взятої в різних місцях.

"Загальна площа води, яка нині заражена, приблизно 15 тис. кв. км. Деякі цифри - різниця в мінералізації води Сіверського Донця, в тому місці де він попадає на територію України і в тому місці де він виходить з території України - відрізняються в 8 разів. Вже зараз. Це призведе до неможливості використання цієї води", - сказав Тука.

Заступник міністра наголосив, що за даними ДСНС, так звані резервні джерела води на контрольованій території Донбасу вже є непридатними для використання.

Раніше Георгій Тука повідомив, що Росія не зможе забезпечити електроенергію на захоплених підприємствах ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Донбас приречений через радіацію - Тука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути