Ексклюзиви
понеділок, 17 липня 2017 11:12

Донбас обстежив стратегічний американський безпілотник

Донбас обстежив стратегічний американський безпілотник
Стратегічний безпілотник ВПС США RQ-4A Global Hawk. Фото epa/vostock-photo

Стратегічний безпілотник США RQ-4A Global Hawk здійснив багатогодинний розвідувальний політ уздовж лінії розмежування на Донбасі.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Під час польоту дальній безпілотник годинами курсував із півночі на південь уздовж лінії розмежування України з Донецькою та Луганською народними республіками, але не перетинав її. Розвідник літав на висоті 16,7 тисячі метрів. З урахуванням можливостей ведення розвідки на глибину до 300 кілометрів безпілотник міг спостерігати за всією територією ДНР і ЛНР, а також прикордонними областями Росії", - інформують учасники моніторингу за військовими літаками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики підтягли великі калібри і безпілотники

Далекий американський безпілотний літальний апарат вилетів з авіабази Сігонелла на Сицилії. Він увійшов у повітряний простір України над Миколаївською областю і попрямував у бік Маріуполя.

Global Hawk американських повітряних сил кілька разів здійснював польоти вздовж лінії розмежування сторін на Донбасі та поблизу окупованого Криму. Цьогоріч це 4 вильот на територію України.

Ракетний комплекс "Бук", що 2014 року збив малайзійський "Boeing 777" на Донбасі, належав російській зенітно-ракетній бригаді. Його вирахувала по фотографіях у соц­мережі слідча група "Беллінгкет".

"Фото підтверджує, машина була приписана до російської 53-ї зенітно-ракетної бригади — військова частина 32406, — кажуть у "Беллінгкет". — Це останній відомий знімок "Бука" перед передислокацією з Росії в Україну. Світлину зробили 2013-го. У мережу потрапила у лютому 2015-го".

Зараз ви читаєте новину «Донбас обстежив стратегічний американський безпілотник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути