Ексклюзиви
четвер, 10 грудня 2020 07:43

Доба на Донбасі була спекотною. В штабі розповіли про обстріли й вибухи

Доба на Донбасі була спекотною. В штабі розповіли про обстріли й вибухи
Підрозділи, залучені до проведення операції Об'єднаних сил, продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням. Та готові адекватно реагувати на можливі загрози на будь-яких напрямках уздовж лінії розмежування. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Впродовж минулої доби, 9 грудня, у районах відповідальності наших бригад зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню.

Також нашими захисниками виявлено факт інженерного обладнання позицій противником у бік українських підрозділів в районі Водяного та Луганського. Біля останнього противник здійснив для цього три підриви з використанням зарядів розмінування. Про це повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

"По українських позиціях неподалік Талаківки російсько-окупаційні війська тричі відкривали провокаційний вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. В районі Водяного противник також провокував наших захисників зі стрілецької зброї, а поблизу Авдіївки, крім цього, ще й з автоматичного станкового гранатомета. Для коригування вогню з АГС зі сторони населеного пункту Мінеральне ворог застосував БпЛА типу "квадрокоптер". Українським воїнам знадобилося всього декілька пострілів зі стрілецької зброї, аби після перетину лінії розмежування збити БпЛА противника", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З початку перемир'я на Донбасі загинули четверо військових

Бойових втрат і поранень серед українських захисників унаслідок ворожих пострілів немає.

Від початку поточної доби, 10 грудня, противник один раз порушив досягнуті домовленості - здійснив кілька пострілів зі стрілецької зброї неподалік Мар'їнки. Ворожі постріли були неприцільними, тому українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат і поранень серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Російські загарбники вивели на передові позиції танки та артилерійські підрозділи 1-го та 2-го армійських корпусів. Держава-агресор продовжує нарощувати військовий потенціал на Донбасі, залучили максимальну кількість особового складу артилерійських, танкових і мотострілецьких підрозділів, про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Доба на Донбасі була спекотною. В штабі розповіли про обстріли й вибухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути