Ексклюзиви
неділя, 01 вересня 2024 19:53

Спецтема: Війна Росії проти України

До весни 2025 року РФ може захопити Донбас і погрожувати Дніпропетровщині - The Times

До весни 2025 року РФ може захопити Донбас і погрожувати Дніпропетровщині - The Times
До весни 2025 року РФ може захопити Донбас і погрожувати Дніпропетровщині. Фото: Getty Images

Російські війська можуть захопити всю Донеччину.

А вже навесні 2025 року загрожувати Дніпропетровщині. Такий прогноз дав професор оборонних досліджень Королівського коледжу Лондона Майкл Кларк, передає The Times.

"Захисникам не вистачає людей, боєприпасів і сну. Вони здають позиції, в той час як Москва, схоже, готова пожертвувати необмеженою кількістю військ для Покровська. Як і в Маріуполі, Сєвєродонецьку, Бахмуті та Авдіївці, російські війська, схоже, мають намір зрівняти місто з землею, щоб заволодіти уламками", - йдеться у статті.

Кларк пише, що незначним стратегічним призом для Москви в цій битві буде захоплення транспортного вузла Покровська і висоти в Часовому Ярі, а потім використання їх як плацдармів для більш масштабного наступу на північ і захід, щоб захопити решту Донбасу і загрожувати Дніпропетровській області навесні наступного року.

Кларк зазначає, що жодна зі сторін не очікує вирішення на полі бою цього року, обидві роблять зусилля задля прориву в наземній війні у 2025 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про складну ситуацію на лінії бойового зіткнення: головне зі зведення

"І кожна з них сподівається, що цей поєдинок армреслінгу покращить їхні шанси в майбутніх битвах, а також переконає їхніх прихильників у решті світу в тому, що військовий успіх дійсно перебуває в межах їхніх можливостей. Лише один з них виявиться правим", - сказано в статті.

Як зазначає автор, українські стратеги, ймовірно, сподіваються, що наступ на Курську область РФ посилить політичний тиск на російського правителя Володимира Путіна, оскільки ціна його тривалої агресивної війни стане більш зрозумілою для населення РФ.

"Якою б привабливою не була ця мета для київських лідерів, їм, можливо, доведеться змиритися з тим, що в процесі її досягнення вони можуть втратити Покровськ і Часів Яр. У такому разі і президент Зеленський, і його воєначальник Олександр Сирський можуть опинитися під власним політичним тиском", - пише видання.

Просування російської армії у напрямку міста Покровськ на Донеччині прискорилось.

Окупанти перебувають в межах 10 км від околиць міста. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у звіті за 1 вересня.

У розвідці наголошують, що Покровськ слугує ключовим логістичним вузлом для Донецької області, і якщо його буде захоплено, це, ймовірно, подовжить і змінить наявні українські лінії постачання.

Зараз ви читаєте новину «До весни 2025 року РФ може захопити Донбас і погрожувати Дніпропетровщині - The Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути