Ексклюзиви
четвер, 20 квітня 2023 12:48

Спецтема: Війна Росії проти України

До і після Росії: показали порівняльне відео з Бахмута

До і після Росії: показали порівняльне відео з Бахмута
Після багатьох місяців війни в місті не залишилося жодної вцілілої будівлі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У Бахмуті Донецької області щодня точаться запеклі бої. Збройні сили України стримують російських окупантів, не даючи ворогу змогу закріпитися на нових позиціях.

Як і на інших ділянках фронту, росіяни використовують тут звичну для себе тактику випаленої землі. Місто просто зрівнюють із землею. Telegram-канал "Інформаційний Спротив" опублікував порівняльне відео про те, що сталося з Бахмутом після нападу окупантів.

"До нападу РФ Бахмут процвітав і мав розвинену інфраструктуру. Населений пункт славився виробництвом ігристого вина та соляними шахтами. Це було одне з найрозвиненіших промислових міст Донбасу. До війни там проживало близько 70 тис. осіб", – ідеться у повідомленні.

Після багатьох місяців війни в місті не залишилося жодної вцілілої будівлі. Житлові квартали Бахмута перетворилися на руїни та попіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зруйнований Росією Бахмут показали з висоти пташиного польоту

Хоча з 2014 року лінія фронту знаходилася досить близько до Бахмута, місто, як і раніше, продовжувало повноцінно жити та розвиватися. На відео, знятому до однієї з річниць заснування Бахмута, місто наповнене життям та зеленими насадженнями.

Друге відео показує всю суть Росії і її терористичних методів ведення війни. Армія РФ не змогла досягти своїх стратегічних цілей та захопити Бахмут. Із початку повномасштабної війни росіяни робили звичні для себе речі: вбивали мирних жителів і стирали місто з лиця землі.

Триває 421-ша доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник ціною великих втрат продовжує вести загарбницьку війну.

Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Протягом минулої доби на зазначених ділянках фронту підрозділи ЗСУ відбили понад 55 атак противника.

Найзапекліші бої йдуть за Бахмут та Мар'їнку. На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Протягом минулої доби наші захисники відбили атаки противника в районі населеного пункту Хромове. На Мар'їнському напрямку минулої доби наші захисники відбили численні ворожі атаки в районах населених пунктів Мар'їнка та Побєда.

Зараз ви читаєте новину «До і після Росії: показали порівняльне відео з Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути