Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2018 09:00

Дмитро Чернявський став першою жертвою російської агресії на Донбасі

Дмитро Чернявський став першою жертвою російської агресії на Донбасі
"Пролилася перша кров" - Дмитро Чернявський став першою жертвою російської агресії. Фото: Цензор.нет

13 березня 2014 року в Донецьку російські найманці вбили 22-річного Дмитра Чернявського.

Він став першою жертвою у ході російського вторгнення на Донбас.

Український громадський діяч народився 5 березня 1992 року у Артемівську Донецької області. Був добровольцем у самообороні, яка охороняла учасників мітингу за єдність України в Донецьку.

Закінчив обліково-фінансовий факультет Донецького національного університету 2013 року. Згодом, вступив до магістратури економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка на заочну форму навчання.

У жовтні 2010 року увійшов до лав ВО "Свобода". У березні 2011 року призначений керівником прес-служби Донецького міського осередку, а з березня 2013 року, керівником прес-служби Донецького обласного осередку партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Війна не закінчиться, навіть якщо на Донбасі пройдуть вибори і він отримає особливий статус"

"Під час нападу організованих загонів проросійських бойовиків на мирний мітинг самооборона мітингу разом з Дімою прийняла удар на себе. Вони були беззбройними. Розраховували, що їх захистять збройні правоохоронні структури. За повної бездіяльності міліції, численні проросійські бандити по-звірячому побили проукраїнських активістів. Дмитро отримав удар ножем. З нього юшила кров, але йому не давали надати допомогу. Донецька міліція не поспішала рятувати людей. На фотографії видно, як Діму вантажать у "швидку допомогу", він весь у крові. Росія пролила першу кров на Донбасі під брехливими гаслами "звільнення від карателів" - і заради цієї кремлівської брехні першим, кого вбили проросійські бандити, став уродженець Донбасу, житель Донецька. Дмитро Чернявський, 22 роки, студент. Він любив історію України, і він сам став історією. Удостоєний звання Герой України (посмертно)", - написав Юрій Бутусов.

Йому назавжди залишиться 22 роки. Його батько - робітник на заводі, мати - інвалід 3-ї групи. Дмитро був єдиною дитиною.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Чернявський став першою жертвою російської агресії на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути