четвер, 27 вересня 2018 11:24

Для чого нам військово-морська база на Азовському морі

Для чого нам військово-морська база на Азовському морі
Військово-морська база на Азовському морі буде протидіяти мінній загрозі / фото: ВМС ЗСУ

Військова база Військово-морських сил України на Азовському морі буде мати серед пріоритетних напрямів діяльності нейтралізацію російської мінної загрози.

"Основним завданням бази буде захист портів Азовського моря та забезпечення безпеки судноплавства, що передбачає проведення протимінних заходів. Це — пріоритетний напрям розвитку військово-морських сил", — говорить заступник начальника штабу командування ВМС Збройних сил України з євроатлантичної інтеграції Андрій Риженко на Громадському.

Риженко нагадав, що через морські міни неодноразово страждали судна прикордонних військ України.

"Теперішній статус внутрішніх вод дозволяє опоненту застосовувати мінну зброю практично необмежено і з різних платформ", — зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли Україна отримає від США патрульні катери

Серед човнів, які вже є в розпорядженні Військово-морських сил ЗСУ в Азовському морі, є 2 артилерійські бронекатери, які оснащені сучасними "сканерами бокового огляду" — сонарними системами, необхідними для безпечного проведення протимінних заходів, додав Риженко.

25 вересня пошуково-рятувальне судно "Донбас" і морський буксир "Корець" прийшли до порту Маріуполя. Разом із ними прийшли 2 малих броньованих артилерійських катери P177 "Кременчук" і P178 "Лубни". Кораблі стануть основою нової військово-морської бази ВМС на Азовському морі.

Зараз ви читаєте новину «Для чого нам військово-морська база на Азовському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути