пʼятниця, 20 липня 2018 09:53

Дипломат назвав позицію Трампа щодо Донбасу

Дипломат назвав позицію Трампа щодо Донбасу
Фото: США заявили, що підтримають бажання українців. Фото: EADaily

Сполучені Штати дотримуються дуже жорсткої позиції щодо України. Президент США Дональд Трамп на зустрічі в Гельсінкі дав зрозуміти очільнику Росії Володимиру Путіну, що діяльність РФ на Донбасі не відповідає їхнім інтересам.

Про це заявив Державний секретар США Майк Помпео в інтерв'ю "Голосу Америки", пише gordonua.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стану найлютішим ворогом" - Трамп пригрозив Путіну

"Сполучені Штати дотримуються дуже жорсткої позиції щодо Україні. Ми дали українським силам допомогу, яку минула адміністрація неодноразово відмовлялася надати. Ми вважаємо, що це створює умови для того, щоб українці провели успішні вибори 2019-го. І ми сподіваємося, що ситуація вирішиться сама собою. Америка як і раніше підтримує бажання українського народу", - каже Помпео.

Президент РФ Володимир Путін під час зустрічі з Дональдом Трампом у Гельсінкі запропонував провести референдум на Донбасі. Трамп попросив Путіна не обговорювати ідею про референдум на прес-конференції після саміту, щоб дати президенту США час обміркувати цю ідею.

Зараз ви читаєте новину «Дипломат назвав позицію Трампа щодо Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути