субота, 26 лютого 2022 11:47

Десятки поранених і загиблий: показали наслідки атаки військ РФ на Донеччині
10

Унаслідок повномасштабної війни Росії проти України на Донеччині загинула одна цивільна людина. Багато поранених, серед них і діти.

Такі дані за другу половину 25 лютого і ранок 26-го, повідомив голова Донецької ОДА Павло Кириленко у Facebook.

У Волновасі загинула одна людина. У Центральній лікарні перебуває одна поранена дитина і чотири дорослих.

"Снаряди влучили по вулицях Центральній, Ювілейній, Чижевського. У місті відсутні електрика та вода, зокрема на залізничному вокзалі", - написав він.

На фото – наслідки обстрілу Волновахи

Фото: facebook.com/pavlokyrylenko.donoda

У Маріуполі поранені вісім людей, пошкоджено п'ять будинків. Снаряд влучив у футбольне поле школи №48. В Авдіївці пошкоджено будинок по вул. Нахімова, ніхто не постраждав. Обстріли тривають.

В Торецьку незначні обстріли по позиціях, без жертв, у тому числі серед мирного населення.

Сартанська громада. У Талаківці снаряди влучили у два будинки, перебито газопровід. У Лебединському пошкоджено сім будинків. У Сартані пошкоджено два будинки. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

У Мар'їнській громаді обстріляно центр села Новомихайлівка, інформація уточнюється. Мобільний зв'язок відсутній майже по всій громаді.

Очеретинська громада. До 6:000 тривали обстріли в районі Верхньоторецького та Новоселівки Другої. До 1:00 тривали обстріли в районі сіл Піски, Первомайске, селища Ласточкине. Постраждалих серед цивільних немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни гинуть. Оперативний задум Росії не спрацював - ОП

Новоселівка Друга залишається без електрики, в решті населених пунктів електропостачання відновлене.

Кириленко наголосив, що Маріуполь та Волноваха перебувають під контролем Збройних сил України. Воїни мужньо обороняються.

"Не вірте фейкам, які стверджують інакше. Дякую Збройним силам України, які боронять Донеччину. Дякую всім мешканцям області, які не панікують, а об'єднуються, щоб допомагати одне одному та постраждалим. Разом – сила", - наголосив посадовець.

Ситуація на Луганщині станом на ранок 26 лютого залишається важкою. Обстріли з боку російських окупантів продовжуються.

Пошкоджена залізниця, що ускладнює евакуацію місцевого населення. У Троїцьку внаслідок обстрілу зруйновано міст, пошкоджено житлові будинки. Без жертв. У Попасній та Камишувасі пошкоджена залізнична колія. Тож людей, а це 190 меешканців Попасної та 150 Рубіжного - вивозитимуть іншими маршрутами.

Зараз ви читаєте новину «Десятки поранених і загиблий: показали наслідки атаки військ РФ на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути