Ексклюзиви
середа, 29 листопада 2017 14:50

Депутати назвуть ватажків бойовиків представниками Росії

Депутати назвуть ватажків бойовиків представниками Росії
Назви "ЛНР/ДНР" зникнуть. Фото unian

Секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник заявив, що після ухвалення законопроекту про реінтеграцію Донбасу політики в публічних виступах перестануть вживати абревіатури ДНР і ЛНР.

Про це повідомляє "112 Україна".

Після ухвалення законопроекту про реінтеграцію Донбасу щодо ватажків окупованих територій будуть використовувати вислів "представники окупаційних адміністрацій Російської Федерації".

"Коли цей закон буде прийнятий, ми навіть у публічних виступах, сподіваюся, журналістська спільнота нас підтримає, перестанемо згадувати так звані ДНР, ЛНР і будь-які натяки на них. Якщо буде бажання говорити про те, що відбувається на окупованій території, треба буде сказати "представники окупаційних адміністрацій Російської Федерації", це буде правильна і виважена термінологія в контексті прийнятого законодавства", – сказав Іван Вінник, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

Він додав, що законопроект загалом урегулює використання термінології щодо окупованих територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Держдумі готуються визнати ОРДЛО незалежними республіками.

У першому читанні законопроект №7163 про відновлення суверенітету над окупованою частиною Донецької і Луганської областей, ініційований президентом України Петром Порошенком, який Верховна Рада ухвалила 6 жовтня. Документ урегульовує правові основи використання Збройних сил України на сході країни, водночас Росію визнано агресором.

Зараз ви читаєте новину «Депутати назвуть ватажків бойовиків представниками Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути