Ексклюзиви
середа, 01 лютого 2023 07:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи встигнуть ЗСУ покинути Бахмут, коли буде загроза оточення: прогноз ISW

Чи встигнуть ЗСУ покинути Бахмут, коли буде загроза оточення: прогноз ISW
Бахмут залишається під контролем ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Захоплення Бахмута в Донецькій області російськими військами не є неминучим.

Однак Збройні сили України встинуть відступити з міста, щоб уникнути невиправдано високих втрат. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

"Надзвичайно малоймовірно, що російським військам вдасться здійснити раптове оточення українських військ у Бахмуті", – зазначили аналітики ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовик Пушилін зробив низку заяв щодо просування РФ на Донбасі: що кажуть в ISW

Вони посилаються на слова командира одного з українських підрозділів, що стоїть в Бахмуті.

Той стверджує, що військове командування ЗСУ здійснить контрольований вихід з Бахмута для збереження життів солдатів, якщо загроза оточення міста стане реальною.

Бахмут вже тривалий час залишається найгарячішою точкою бойових дій на східному фронті. Зараз місто нагадує пекло, яке опинилося в сучасному світі - на Бахмут та позиції української армії щодня падають десятки тисяч снарядів.

Президент Росії Володимир Путін ставив своїм військам завдання – до Нового 2023 року захопити весь Донбас. Важливим для нього є Бахмут, заявив генерал армії та ексочільник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

Навіть, якщо Бахмут впаде, Росії все одно не вдасться до березня 2023 року захопити великі міста Донецької області – Краматорськ та Слов'янськ, вважає колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий.

Зараз ви читаєте новину «Чи встигнуть ЗСУ покинути Бахмут, коли буде загроза оточення: прогноз ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути