Ексклюзиви
середа, 01 лютого 2023 07:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Бойовик Пушилін зробив низку заяв щодо просування РФ на Донбасі: що кажуть в ISW 

Бойовик Пушилін зробив низку заяв щодо просування РФ на Донбасі: що кажуть в ISW 
Ватажок так званої ДНР Денис Пушилін останнім часом зробив велику кількість заяв щодо просування сил РФ на Донбасі. Фото: скріншот з відео

Росія знову переоцінює наступальні можливості своїх військових.

Ідеться про просування окупантів в Донецькій області та на полі бою загалом. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Аналітики повідомили, що ватажок так званої ДНР Денис Пушилін останнім часом зробив велику кількість заяв щодо просування сил РФ на Донбасі.

У ISW вказують, що Пушилін, ймовірно, втратив зв'язок із реальністю, адже почав розмірковувати над захопленням Бахмута на Донеччині, який відкриє шлях на Краматорськ і Слов'янськ.

"Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин раніше стверджував, що середня швидкість просування росіян навколо Бахмута становила близько 100 метрів на добу, і російським військам знадобилося вісім місяців, щоб просунутися з окупованої Попасної Луганської області та Світлодарська до нинішніх позицій у районі Бахмута (відстані 25 кілометрів і 22 кілометрів відповідно)", – підкреслили фахівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи жорстоко обстріляли Бахмут ‒ є загиблі мирні жителі

Однак Пушилін, ігноруючи ці дані, продовжив мріяти й про захоплення Вугледара, яке дозволить російським військам розпочати наступальні операції на Курахове, Мар'їнку та Покровськ. І це попри те, що російські війська не змогли захопити Мар'їнку з 17 березня 2022 року. Тоді міноборони РФ неправдиво відзвітувало про захоплення населеного пункту.

Бойовик також говорив, що Росія захопить Авдіївку. Але не пояснив, як окупанти планують прорвати майже дев'ятирічні українські укріплення навколо населеного пункту.

"Очікування Пушиліна щодо гіпотетичного захоплення Бахмуту додатково демонструють, що росіяни продовжують стикатися з проблемами в точній оцінці співвідношення часу та простору з урахуванням свого військового потенціалу", – пояснили аналітики.

Метою російської армії є повне захоплення Донеччини до березня поточного року, проте у них нічого не вийде, вважає колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий.

За його прогнозом, Росії не вдасться до березня 2023 року захопити великі міста Донецької області. Ідеться про Краматорськ та Слов'янськ.

Зараз ви читаєте новину «Бойовик Пушилін зробив низку заяв щодо просування РФ на Донбасі: що кажуть в ISW ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути