середа, 22 липня 2020 20:23

Чи може Росія розв'язати повномасштабну війну найближчим часом

Чи може Росія розв'язати повномасштабну війну найближчим часом
Військовий аналітик пояснив вірогідність повномасштабного наступу Росії. Фото: Тарас Подолян

Загроза наступу Росії була завжди від початку окупації Криму і бойових дій на Донбасі. Щороку цю тему піднімають після заяв політиків або військових. Наприклад, коли оголошували воєнний стан після Керченського інциденту. То було пряме зіткнення російських і українських військових, вважа' військовий аналітик Тарас Чмут.

"Росія тримає на кордонах чисельні військові угруповання. Але розпочати повномасштабну війну з іншою країною у 2020 році - це серйозний геополітичний виклик. Не варто нагнітати, що Москва нападе зараз. Вона може це зробити будь-коли", - говорить.

Заяви командування про можливий прорив з метою подати воду до окупованого Криму - нереалістичні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріляна група українських військових мала біле маркування і дотримувалася домовленостей

"Командувач українських Військово-Морських сил Олексій Неїжпапа припустив, що війська РФ спробують прорватися з окупованого Криму до Херсонської області, щоб дати воду з Дніпра в Північно-Кримський канал. Це надто низька ціна для наступу на Україну. Якщо Росія його таки розгорне, то вода буде умовно п'ятим пунктом. Основне - відрізати Україну від моря, торгових шляхів ним через які йде наш імпорт та експорт металу, зерна, руди інших вантажів. Це окупація Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької області чи окремих районів для формування сухопутного коридору до ОРДЛО і Придністров'я. У разі повномасштабної війни нас підтримає Захід, не зважаючи на внутрішні проблеми. Росія активно веде свою політику на Близькому Сході, на півночі Африки, у Латинській Америці, Арктиці. Україна для РФ - одна з геополітичних складових. Навряд чи створюватимуть собі проблеми на інших напрямках зараз", - пояснює.

ІНТЕРВ'Ю ІЗ ТАРАСОМ ЧМУТОМ ЧИТАЙТЕ У ЖУРНАЛІ "КРАЇНА" ЗА 23 ЛИПНЯ.

Військових загроз на кордонах із невизнаним Придністров'ям і Білоруссю зараз немає.

Зараз ви читаєте новину «Чи може Росія розв'язати повномасштабну війну найближчим часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути