середа, 14 серпня 2019 11:14

"Через таке теляче слюнявство нас ігнорують" - Безсмертний про реакцію влади на обстріл біля Павлополя

"Через таке теляче слюнявство нас ігнорують" - Безсмертний про реакцію влади на обстріл біля Павлополя
Обстріл 6 серпня поблизу Павлополя, де загинули 4 українських військових, був спланованим сценарієм, - Безсмертний. Фото: з відкритих джерел

Моя публічна позиція стала причиною звільнення з роботи у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу. Про це український дипломат Роман Безсмертний сказав у програмі "Інформаційний вечір" в ефірі "5 каналу".

"У мене таке враження, що біля президента немає жодної людини, яка здатна подивитися, що могло трапитися 6-го числа. Я намагався їм пояснити. Невипадково о 10:20 уперше за всю історію обстріл відбувається в денний час, коли діють спостерігачі СММ ОБСЄ, коли включені камери, коли над місцем обстрілу є безпілотник.

О 13:20, рахуйте уважно, відбувається перехід у Станиці Луганській представників угруповання ДНР Дейнего і Кобцевої, о 14:20 - заява ватажка угруповання ДНР Пушиліна, о 15:20 – заява засобів масової інформації Росії. Вам не здається, що це сценарій?" – сказав Безсмертний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наймолодшому 20: з'явились дані про загиблих на Донбасі морпіхів

"А тепер уявіть собі ситуацію. О 13:20 у Станиці Луганській на рівні польових командирів знають, що трапилося в Павлополі. Як ви думаєте, Дейнего і Кобцева залишили б цю ситуацію у вигляді решета чи просто пустого місця? Той, хто не розуміє, що насправді відбулося 6 серпня, він або ідіот, або дурак. Я намагався їм пояснити, що вам влаштували пастку. Треба було зупинити Мінський процес і поки ті, хто застосував зброю в районі Павлополя, не були покарані, жодних кроків далі не робити. Тоді було б зрозуміло, що Україна має позицію. А оце теляче слюнявство, яке проявляється з українського боку, воно приводить до того, що нас просто ігнорують у цій позиції", – твердить колишній представник України у Тристоронній контактній групі.

Безсмертний вважає, що після обстрілу 6 серпня, коли загинули четверо українських морпіхів, Україна мала вийти з Мінського процесу до того моменту, поки не були б знайдені та покарані особи, що здійснили обстріл.

Першою реакцією української влади на загибель військових поблизу Павлополя стала заява секретаря РНБО Олександра Данилюка, що порушення бойовиками домовленостей про перемир'я "не залишиться без уваги".

Наступного дня, 7 серпня, президент Зеленський зателефонував російському лідерові Путіну з проханням "вплинути на ту сторону" для припинення обстрілів.

Зараз ви читаєте новину «"Через таке теляче слюнявство нас ігнорують" - Безсмертний про реакцію влади на обстріл біля Павлополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути