Ексклюзиви
вівторок, 29 вересня 2020 07:58

Це ще тиша, чи вже можна стріляти у відповідь?

Це ще тиша, чи вже можна стріляти у відповідь?
Українські захисники дотримуються умов припинення вогню. Та готові адекватно реагувати на будь-які підступні та провокаційні дії противника. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

На Донбасі за минулу добу, 28 вересня, збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню.

Вранці неподалік Старогнатівки противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї, а ввечері – зі станкового протитанкового гранатомета. Поблизу Авдіївки ворог провокував наших військових зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемета. Ще 2 порушення режиму припинення вогню зафіксовані біля Шумів. На цій ділянці противник застосовував стрілецьку зброю та підствольний гранатомет. Про це повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі розмінували 12 ділянок, про які домовилася "нормандська четвірка"

"Бойових втрат і поранень унаслідок ворожих пострілів не було. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали", - сказано в повідомленні.

Від початку поточної доби, 29 вересня, по всій лінії розмежування спостерігається тиша, пострілів із боку противника не зафіксовано.

Троє військових зі складу Об'єднаних сил отримали осколкові поранення різного ступеня важкості 26 вересня. Вони підірвались на невідомому вибуховому пристрої поблизу населеного пункту Оріхове. Військових доправили до лікувального закладу і надали необхідну медичну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Це ще тиша, чи вже можна стріляти у відповідь?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути