пʼятниця, 24 грудня 2021 14:39

"Був дзвінок Путіна" - ексрозвідник ГУР назвав причину свого звільнення зі спецслужб

"Був дзвінок Путіна" - ексрозвідник ГУР назвав причину свого звільнення зі спецслужб
Колишній розвідник Головного управління розвідки (ГУР) Роман Червінський. Фото: скріншот з відео

Ексрозвідник Головного управління розвідки (ГУР) Роман Червінський заявив, що його звільнили зі спецслужб унаслідок операції із затримання російського бойовика, головного свідка пострілу з "Бука" в цивільний літак "Боїнг 777" Володимира Цемаха. Червінський 2019 року нею керував.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістці Христині Бондаренко.

Зазначив, що спроби з'ясувати у керівництва причину свого звільнення були безуспішними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свідомо йшов на провал" - ексрозвідник ГУР про зрив Зеленським спецоперації щодо "вагнерівців"

"Телефонували Зеленському 11-го, а 12-го мене звільнили. Причину мені не пояснили. Просто усунули від обов'язків", - сказав Червінський.

Колишній розвідник припустив, що звільнили його зі спецслужб унаслідок домовленості України й Росії.

"Думаю, був дзвінок Путіна Зеленському. Бо 11-го числа телефонують, а 12-го вранці мене звільняють. У мене є інформація, що ця розмова складалася з двох частин: перша - обмін моряків, а друга - Цемах", - наголосив Червінський.

Він зазначив, що Путін тоді поставив умову для звільнення полонених українських моряків: українська сторона має віддати Цемаха. На думку Червінського, його через це й звільнили.

17 липня 2014 року літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, який летів з Амстердама до Куала-Лумпура, збили над контрольованим сепаратистами районом Донецької області. Всі 298 людей на борту літака загинули. Вижили лише двоє, які не встигли на рейс.

У травні 2018-го спільна розслідувальна група (JIT) презентувала проміжні результати своєї роботи. Слідчі встановили, що ЗРК "Бук", з якого збили Boeing, належить до 53-ї зенітно-ракетної бригади російських ЗС, що дислокована в Курську.

Зараз ви читаєте новину «"Був дзвінок Путіна" - ексрозвідник ГУР назвав причину свого звільнення зі спецслужб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути