Ексклюзиви
пʼятниця, 24 грудня 2021 13:39

"Свідомо йшов на провал" -  ексрозвідник ГУР про зрив Зеленським спецоперації щодо "вагнерівців"

"Свідомо йшов на провал" -  ексрозвідник ГУР про зрив Зеленським спецоперації щодо "вагнерівців"
Єрмак і Зеленський свідомо йшли на зрив спецоперації із затримання бойовиків "Вагнера" - Червінський. Фото: скріншот з відео

Ексрозвідник Головного управління розвідки (ГУР) Роман Червінський стверджує, що президент Володимир Зеленський і керівник його Офіса Андрій Єрмак свідомо сприяли зриву операції із захоплення "вагнерівців".

Про це він заявив в інтерв'ю журналістці Христині Бондаренко.

За словами Червінського, ексглава ГУР Василь Бурба під час наради із Зеленським і Єрмаком телефонував йому з вимогою перенести операцію. Червінський пояснив, що цього робити не можна, оскільки виникнуть проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Картина невтішна" - Ярош про ставлення бійців із передової до дій влади

"Відкрию таємницю: я говорив "не можна" лише для того, щоб для себе як для розробника основної операці, зрозуміти: вони хочуть цю операцію зірвати чи продовжити? Вони кажуть: "просто перенеси". Знаючи Єрмака давно, який зняв мене за Цемаха (головного свідка пострілу з "Бука" в цивільний літак "Боїнг 777" 2014 року Володимира Цемаха. - Gazeta.ua), я розумів, що буде протидія", - сказав Червінський.

Ексрозвідник хотів зрозуміти рівень протидії: Зеленський і Єрмак планують свідомо провалити спецоперацію чи вони хочуть її втілити пізніше.

"І тому я сказав: якщо ми її переносимо - ми її провалюємо. Він сказав: перенеси. Для мене ці слова означали "провалюй". Тобто він свідомо йшов на провал", - стверджує Червінський.

Також Червінський припустив, що Зеленський міг телефонувати самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку до того, як затримали бойовиків "Вагнера".

"Теоретично беремо до уваги припущення, якщо у Лукашенка є записана розмова із Зеленським про те, що Зеленський йому телефонує (і каже. - Gazeta.ua): "У тебе там на території знаходяться вагнерівці й хочуть зробити революцію. Якщо ця розмова є у Лукашенка у записі, то вона є фактичним доказом того, що Зеленський зрадив своїх розвідників, свою операцію. Якщо він її викладе, то він фактично доведе зраду Зеленського. Таким чином він може впливати на рішення Зеленського: змушувати його купувати електроенергію, що зараз відбувається, і робити якісь інші речі.", - сказав він.

У листопаді цьогоріч міжнародна група розслідувачів Bellingcat опублікувала другу частину звіту про "злив" спецоперації із затриманням Україною бойовиків російської ПВК "Вагнер". У ній журналісти аналізують обставини й причини зриву спецоперації. За їхніми даними, причиною відтермінування операції "Авеню" з упіймання "вагнерівців" став Андрій Єрмак, який нібито бажав почекати до початку обумовленого тоді перемир'я на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Свідомо йшов на провал" -  ексрозвідник ГУР про зрив Зеленським спецоперації щодо "вагнерівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути