Ексклюзиви
середа, 23 січня 2019 17:39

"Буряти, чеченці, поляки, білоруси" - розповіли, хто воює на Донбасі

У рядах незаконних озброєних формувань Л-ДНР воюють не лише місцеві та росіяни.

Про це розповіла місцева жителька, що залишилась на окупованій території, передає Черноморская ТРК

Вона попросила в журналістів зберегти її анонімність заради безпеки власної родини.

Автор: Преступности.НЕТ
  "Буряти, чеченці, поляки, білоруси, інші іноземці, - їх теж тут багато. Росіян видно відразу, як би вони не старалися бути схожим на місцевих - Донецька вони не знають", - говорить донеччанка
"Буряти, чеченці, поляки, білоруси, інші іноземці, - їх теж тут багато. Росіян видно відразу, як би вони не старалися бути схожим на місцевих - Донецька вони не знають", - говорить донеччанка

Місцева жителька зізнається, що не впізнає рідне місто.

"Ось вже 5 років Донецьк різко змінюється, як ніби зменшується від страху або від горя. Влітку вулиці потроху починають порожніти вже о 20:00, а новими "господарями життя" у нас стали збройні покидьки в незрозумілих нашивках", - каже вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики заборонили всім працівникам медицинської галузі покидати окуповані території

Донеччанка розповіла, яка доля спіткала "ідейних" послідовників "русского мира".

"Ось тих що пішли в перших рядах 2014 року на війну проти України, їх же повбивали майже всіх ще тим же влітку. Багато знайомих, сусідів, колег, у яких так загинули родичі", - повідомила вона.

Мешканка окупуваного російськими бойовиками міста каже, що на захоплену територію приїхали найманці майже з усього світу.

"Буряти, чеченці, поляки, білоруси, інші іноземці, - їх теж тут багато. Росіян видно відразу, як би вони не старалися бути схожим на місцевих - Донецька вони не знають, а характерний говір ні з чим не сплутаєш", - говорить жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер офіційно: у мешканців окупованого Донбасу відбиратимуть машини

"Але сильніше всіх інших я ненавиджу своїх - українців, які найнялися служити в рядах терористичного угрупування ДНР. І не треба думати, що це суцільно "донецькі зрадники", зовсім ні. З місцевих пішли в першу чергу наркомани, алкоголіки, бандити, - покидьки, в загальному, які підняли голови під час так званої русской весни", - додає жителька окупованого міста.

В окупованій Донеччині за порушення комендантського часу у вихідні затримали 329 жителів.

Так звана поліція ДНР затримала 4-х осіб за підозрою в скоєнні злочину, а одного через злісну непокору так званій поліції.

Зараз ви читаєте новину «"Буряти, чеченці, поляки, білоруси" - розповіли, хто воює на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути