середа, 09 листопада 2022 14:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка показала свіжу карту боїв в Україні: де наступають ЗСУ

Збройні сили України продовжують наступальні операції на півдні та сході.

Російські окупанти тим часом намагаються прорвати оборону ЗСУ на Донеччині. Про це свідчить карта бойових дій від міністерства оборони Великої Британії на 9 листопада. Її оприлюднили у Twitter відомства.

За даними союзників, український контрнаступ розвивається на Херсонському та Луганському напрямках. На півдні ЗСУ намагаються звільнити правий берег Херсона, атакуючи противника з боку Миколаївської області, в районі Снігурівки та вздовж правого берега Дніпра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не зняті триколори: Андрусів назвав єдину ознаку, що вкаже на відступ росіян з Херсона

Тим часом на Луганському напрямку наступальні дії ЗСУ проводять вздовж лінії річки Оскіл у бік Сватового та Кремінної.

Противник, своєю чергою, продовжує намагатися захопити території у районі Бахмута на Донеччині.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Актуальна карта боїв в Україні від британської розвідки
Актуальна карта боїв в Україні від британської розвідки

8 листопада українські воїни відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Білогорівка і Новоселівське Луганської області та Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Веселе, Кліщіївка, Майорськ, Новомихайлівка, Опитне, Павлівка, Первомайське, Соледар і Яковлівка на Донеччині. Ворог продовжує зазнавати втрат, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Бахмутський напрямок називають чи не найважчою ділянкою фронту зараз. На відміну від інших позицій, де Збройні сили України перейшли переважно від оборони до наступу, тут досі обороняються. На цій ділянці фронту Росія втрачає приблизно 100 військових щодоби.

3 листопада представник Генштабу ЗСУ Олексій Громов заявив, що ситуація у районі Бахмута складна, але контрольована. Він підкреслив, що українські бійці утримують оборону і не дають окупантам просунутися.

Окупанти планували захопити Бахмут до кінця жовтня. Таке завдання перед російськими солдатами поставили їхні генерали у Кремлі, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка показала свіжу карту боїв в Україні: де наступають ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути