Ексклюзиви
середа, 09 листопада 2022 07:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти зазнають колосальних втрат на двох напрямках у Донецькій області – ЗСУ

Окупанти зазнають колосальних втрат на двох напрямках у Донецькій області – ЗСУ
Бахмутський напрямок називають чи не найважчою ділянкою фронту зараз. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Донецька область залишається головним епіцентром атаки російських окупантів.

Ворог зазнає там серйозних втрат, що позначається на його моральному стані, заявив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

"Бахмутський і Авдіївський напрямки зазнають найбільших атак. Ворог накидає артилерійськими системами всіх видів, мінометами та танками. Проте, зазнає значних втрат і, як правило, ми не даємо йому просунутися вперед", - сказав Череватий.

Зазначив, що на цій ділянці фронту в Донецькій області Росія втрачає приблизно 100 військових щодоби.

"Це серйозні втрати. І це позначається на їхньому моральному стані. За нашими перехопленнями, ми знаємо, що на Авдіївському напрямку вони планували, що прибудуть офіцери-вихователі з Тихоокеанського флоту для того, щоб заспокоїти, покращити стан моральний, і допомогти", – додав речник ЗСУ.

8 листопада українські воїни відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Білогорівка і Новоселівське Луганської області та Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Веселе, Кліщіївка, Майорськ, Новомихайлівка, Опитне, Павлівка, Первомайське, Соледар і Яковлівка на Донеччині. Ворог продовжує зазнавати втрат, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Бахмутський напрямок називають чи не найважчою ділянкою фронту зараз. На відміну від інших позицій, де Збройні сили України перейшли переважно від оборони до наступу, тут досі обороняються.

3 листопада представник Генштабу ЗСУ Олексій Громов заявив, що ситуація у районі Бахмута складна, але контрольована. Він підкреслив, що українські бійці утримують оборону і не дають окупантам просунутися.

Окупанти планували захопити Бахмут до кінця жовтня. Таке завдання перед російськими солдатами поставили їхні генерали у Кремлі, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти зазнають колосальних втрат на двох напрямках у Донецькій області – ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути