пʼятниця, 07 грудня 2018 11:38

"Британська хіматака": новий фейк від пропагандистів ДНР

"Британська хіматака": новий фейк від пропагандистів ДНР
Російські пропагандисти вигадали новий міф для мешканців окупованих територій. Фото ілюстративне

Російські пропагандисти запустили у ДНР черговий абсурдний фейк.

Нібито українські військові готові наступати на "республіку" за американським і британським сценарієм, написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук у Facebook.

"За версією росіян, існують британський і американський "плани". За "британським планом", після якоїсь провокації, влаштованої самими ООС у районі Горлівки, підрозділи і частини ЗСУ для забезпечення безпеки мирних жителів переходять до активних наступальних дій із метою оточення та ізоляції Горлівки. В якості початкової провокації, яка повинна стати приводом для наступу ВСУ, розглядається застосування хімічної зброї британськими військовими фахівцями .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провокував паніку: схопили чоловіка, який виконував завдання РФ

За "американським планом", масштабний наступ ЗСУ нібито буде здійснюватися у районі Маріуполя. Після провокації у вигляді атаки морпіхів ДНР, яких будуть зображувати підрозділи Об'єднаних сил, переодягнені у форму окупантів, на Маріуполь, ЗСУ наносять масовані авіаційно-ракетних удари по об'єктах у ДНР і ЛНР. За версією окупаційного командування, нібито для створення потрібної Києву картинки до Маріуполя вже завезли представників великих західних ЗМІ та піар компаній", - йдеться у повідомленні Тимчука.

Мережі глузують із заяви бойовиків террористичного угрупування ЛНР. Бойовики повідомили, що начебто виявили на підконтрольних територіях України військових НАТО.

Зараз ви читаєте новину «"Британська хіматака": новий фейк від пропагандистів ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути