субота, 29 квітня 2023 06:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Бахмут і Мар'їнку: ЗСУ повідомили новини з епіцентру бойових дій

Бої за Бахмут і Мар'їнку: ЗСУ повідомили новини з епіцентру бойових дій
На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Білогорівки та південіше Діброви. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 430-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, повідомив уранці 29 квітня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Протягом минулої доби здійснив 48 атак на зазначених ділянках фронту.

"В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка, наші воїни мужньо тримають оборону. На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають бої у місті Бахмут. До того ж, протягом доби, противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Богданівки та Часового Яру. На Мар'їнському напрямку протягом минулої доби нашими захисниками були відбиті атаки противника в районі населених пунктів Мар'їнка та Новомихайлівка", – йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На Сіверському та Слобожанському напрямках зберігається військова присутність противника у прикордонних з Україною районах РФ. На Куп'янському напрямку ворог наступальних дій не проводив, активно застосовував дрони для коригування вогню артилерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW пояснили, навіщо Путін затягує війну в Україні

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Білогорівки та південіше Діброви. На Авдіївському напрямку ворог наступав у районах населених пунктів Авдіївка, Сєверне та Первомайське, але успіху також не мав. На Шахтарському напрямку минулої доби росіяни наступальних дій не проводили.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Ворог посилив фільтраційні заходи на тимчасово захопленій території Херсонської області. Зокрема, в населених пунктах Малоолександрівка, Новомиколаївка, Скадовськ та Лазурне, проводяться масові обшуки жилих приміщень та перевірка телефонів. Основну увагу приділяють мешканцям, які мають сімкарти українських операторів.

Авіація Сил оборони за добу завдала п'ять ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотири пункти управління, склад боєприпасів та чотири райони зосередження живої сили противника.

Російські війська, ймовірно, розмістили термобаричні артилерійські системи ТОС-1А на напрямках Авдіївка та захід Донецької області. Це свідчить про потенційну підготовку до посилення наступальних операцій, зазначають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Бої за Бахмут і Мар'їнку: ЗСУ повідомили новини з епіцентру бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути