неділя, 22 жовтня 2017 16:01

Бородай розповів, чому бойовики не захопили Маріуполь

Бородай розповів, чому бойовики не захопили Маріуполь
Один із засновників терористичного угрупування "ДНР" на українському Донбасі - російський ФСБшник Олександр Бородай розповів, через що бойовики повторно не намагалися захопити Маріуполь. Фото: asn

Найбільшою кадровою помилкою керівництва так званої "ДНР" було призначення командиром Ігоря Стрєлкова-Гіркіна, щоправда Маріуполь, вони не взяли, оскільки з порту тоді терористам неможливо було б відправляти свою продукцію.

"Ситуація з Маріуполем – один із епізодів, який є не дуже приємним і не дуже веселим. На жаль, все, що стосується цього, я говорити не можу", – розповів один із колишніх ватажків так званої "ДНР" Олександр Бородай у коментарі пропагандистським ЗМІ.

За його словами, у тому, що терористи не взяли Маріуполь, є і воєнна складова.

"Події не бувають такими, що лише один фактор діє. Як правило, мотивів і причин через які щось трапляється, буває кілька. З Маріуполем був і військовий фактор. Був і той фактор, що "а як же так, продукція буде звідки вантажитися?". Тому що, якби порт став "ДНРівським", то відправляти продукцію "ДНРівских" заводів до різних країн, було б не можливо",– сказав Бородай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи ледве не зірвали Олімпіаду в Мюнхені

Він зауважив, що саме через Ігоря Стрєлкова-Гіркіна бойовики здали Слов'янськ, Дружківку та інші населені пункти.

Глава самопроголошеної псевдореспубліки ДНР Олександр Захарченко заявив, що не пускатиме миротворців на підконтрольну сепаратистам територію Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Бородай розповів, чому бойовики не захопили Маріуполь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути