вівторок, 16 травня 2017 12:53

Бойовики захопили позиції у сірій зоні

Бойовики захопили позиції у сірій зоні
Бойовики зараз активно проводять інженерні роботи та облаштовують свої позиції

Бойовики частково зайняли сіру зону зі сторони Донецька. Атаку зупинили українські десантники.

Про це інформує прес-центр штабу АТО.

Нещодавно українські десантники зірвали чергову спробу терористів просунутися вперед. Окупанти частково зайняли нові позиції у сірій зоні поблизу населеного пункту Піски, неподалік окупованого Донецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 3 роки війни знищили 500 бойовиків банди "Восток"

"Бойовики спочатку відкрили вогонь зі всієї стрілецької зброї. Далі почала працювати ворожа артилерія, під прикриттям якої терористи пішли в наступ. Наші десантники були готові до цього і відкрили вогонь у відповідь зі стрілецької зброї та гранатометів. Увійшовши в сіру зону, ворожі підрозділи відчули сильний опір і зупинилися — чергову загарбницьку атаку припинили", - йдеться у повідомленні.

Командир підрозділу десантників розповів, що окупанти зараз активно проводять інженерні роботи та облаштовують свої позиції. Три дні тому внаслідок ворожого мінометного обстрілу троє українських десантників зазнали поранень.

За його словами, українські десантники виконують Мінські домовленості і першими вогонь не відкривають, лише коли є реальна загроза життю військовослужбовців. Використовують водночас дозволений калібр.

За минулу добу у зоні АТО зафіксували 37 обстрілів, поранили 2 військових.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики захопили позиції у сірій зоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути