вівторок, 16 травня 2017 07:00

За минулу добу у зоні АТО зафіксували 37 обстріли, поранено 2 військових

За минулу добу у зоні АТО зафіксували 37 обстріли, поранено 2 військових
За минулу добу у зоні АТО зафіксували 37 обстріли, поранено 2 військових Фото: 112.ua

За минулу добу бойовики скоїли 37 обстріли позицій Збройних сил України у зоні проведення антитерористичної операції.

В результаті 2 українських військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Приморському напрямку зафіксували 12 обстрілу. Бойовики найчастіше обстрілювали наші опорні пункти в районі Широкиного. Однак в основному використовували стрілецьку зброю. Неподалік Гнутового вони били з автоматичних гранатометів станкових. А на ділянці лінії розмежування, яка розташована ближче до тимчасово окупованого Донецька противник вів вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів по наших позиціях поблизу Красногорівки і Новомихайлівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинув 21-річний шахтар

Протягом минулої доби в Луганському напрямку зафіксували 10 разів застосування бойовиками зброї. На цьому напрямку противник найбільш активно використовував артилерійські системи калібру більше 100 мм. Так, ввечері бандити били з 120-мм мінометів по нашим опорних пунктах поблизу Новозвановки, Новоолександрівки і Троїцького. Неподалік Троїцького бойовики також застосували ствольну артилерію калібру 122 мм. Одночасно, в районі цих населених пунктів противник вів вогонь і з більш легкого озброєння - гранатометів, кулеметів і мінометів калібру 82 мм.

Найчастіше обстрілювали наші позиції на Донецькому напрямку, на околиці Авдіївки. Використовували 82-мм міномети, озброєння БМП, гранатомети і стрілецьку зброю. З таких же засобів ураження бойовики вчора ввечері вели вогонь по українських позиціях в районі Пісків, Верхньотороцекого, Новгородського, Майорська і Зайцевого. Крім того, біля Зайцевого незаконні збройні формування били з 120-мм мінометів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві попрощалися із безстрашним грузинським добровольцем

Добу напередодні бойовики 49 разів відкривали вогонь по позиціях української армії, 6 військових ЗСУ отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «За минулу добу у зоні АТО зафіксували 37 обстріли, поранено 2 військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути