середа, 10 червня 2020 12:56

Бойовики заблокували бунтівне місто на Луганщині

Бойовики заблокували бунтівне місто на Луганщині
На окупованій Луганщині триває страйк шахтарів. Фото: pixabay.com

На окупованій Луганщині триває підземний страйк гірників шахти "Комсомольська".

Як повідомляє Східна правозахисна група з посиланням на власні джерела, Антрацит, поблизу якого розташоване підприємство, закритий на в'їзд і на виїзд.

Місто з усіх боків оточено блок-постами, бойовики пропускають тільки людей з місцевою пропискою. Селище Дубовське (Гірник), також закрито на в'їзд та виїзд.

"Сьогодні в першу зміну виїхали на поверхню троє гірників, у яких почало погіршуватися здоров'я", — йдеться в повідомленні, а також підкреслюється, що в Антрациті посилилися протестні настрої, місцеві жителі підтримують шахтарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гірники на окупованій території оголосили страйк

За інформацією правозахисників, у неділю, 7 червня, місцеві правоохоронці затримали 6 робітників із селища Крепенське, де розташована шахта "Партизанська". Робітники їхали на двох автомобілях до шахти "Комсомольська", щоб підтримати протестувальників на "Комсомольській". На сьогодні всіх відпустили, попередньо провівши "роз'яснювальні бесіди".

Також у повідомленні сказано, що в Антрацитівському районі приведено в бойову готовність спецпідрозділи так званої народної міліції, а бойовики виконують комплекс заходів із протидії поширенню протесту.

Мобільного зв'язку з Україною у так званій Луганській Народній Республіці досі немає.

Із 7 червня на тимчасово окупованій Луганщині майже повністю відсутній мобільний зв'язок українського оператора Vodafone. У разі спроби набрати номер абонента цієї мережі, який живе на непідконтрольній Україні території, вже на перших секундах чутно звук роз'єднання.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики заблокували бунтівне місто на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути