середа, 08 травня 2019 13:33

Бойовики в односторонньому порядку вийшли з "режиму тиші"

Бойовики в односторонньому порядку вийшли з "режиму тиші"
Бойовики в односторонньому порядку вийшли "з режиму тиші" / фото: Укрінформ

Бойовики ДНР/ЛНР заявили спостерігачам ОБСЄ про вихід із "режиму тиші".

Про це 8 травня сповістив прес-центр операції Об'єднаних сил із посиланням на українську сторону Спільного центру контролю та координації.

"За повідомленням української сторони СЦКК, о 10:00 8 травня 2019-го від команди СММ ОБСЄ отримано повідомлення про припинення в односторонньому порядку російськими бойовиками на сході України режиму припинення вогню вздовж усієї лінії зіткнення", – сказано в прес-релізі.

Відповідно до заяви УС СЦКК, у зв'язку з цим припинено відновні роботи на Донеччині.

"Через нахабне порушення Мінських домовленостей російськими окупаційними військами було припинено роботи з відновлення будівель, пошкоджених унаслідок обстрілів. Через байдужість окупантів до потреб мирних жителів Донбасу призупинено відновлення житлових масивів у населених пунктах Мар'їнка та Красногорівка", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воїн ЗСУ загинув унаслідок нічного обстрілу Павлополя

"Хоча цей факт свідчить про цілеспрямовані дії окупантів щодо подальшого загострення соціальної напруги в регіоні та збройного конфлікту загалом, українська сторона не припинить відновлювати інфраструктуру, а гуманітарна обстановка в зоні проведення операції залишиться під контролем Об'єднаних сил", – сказано в заяві.

7 травня на Донбасі в зоні проведення ООС загинув захисник України Сергій Дрогін із позивним "Скіф".

Загиблий український військовий 1986 року народження. Жив у Сіверськодонецьку на Луганщині. Служив у складі 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар" 53-ї окремої механізованої бригади.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики в односторонньому порядку вийшли з "режиму тиші"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути