Ексклюзиви
пʼятниця, 11 вересня 2020 17:40

Бойовики прицільно обстріляли українські позиції - Зеленський

Бойовики прицільно обстріляли українські позиції - Зеленський
Зеленський заявив, що окупанти прицільно обстріляли українських військових. Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський заявив, що окупаційні бойовики Росії прицільно обстрілюють українські позиції на Донбасі, незважаючи на домовленості щодо припинення вогню.

"Вчора, буквально під час моєї телефонної розмови з канцлером Ангелою Меркель, бойовики відкрили вогонь по українських позиціях поблизу населеного пункту Шуми, по ділянці, де повинна була пройти зустріч представників СЦКК і ОБСЄ. І різниця між цими обстрілами і попередніми полягала у тому, що ці були прицільними", - наголосив глава держави під час телефонної розмови з керівником ОБСЄ, прем'єр-міністром Албанії Едді Рамою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інспекції позицій ЗСУ не буде. Росія постійно змінює вимоги - Офіс президента

Рама зазначив, що підтримує зусилля української сторони, спрямовані на припинення бойових дій, і висловив жаль з приводу відсутності прагнення до миру з боку Росії.

9 вересня на засіданні ТКГ учасники консультацій домовилися про спільну інспекцію в районі селища Шуми за участю представників ОБСЄ і окупаційних сил РФ.

Однак заплановане "інспектування" зірвалося. Українська влада пояснила це тим, що країна-агресор почала вимагати нові, неузгоджені раніше, вимоги.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики прицільно обстріляли українські позиції - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути