Ексклюзиви
четвер, 11 березня 2021 08:44

Бойовики обстріляли ЗСУ з гранатометів та кулеметів. Загинув український воїн

Бойовики обстріляли ЗСУ з гранатометів та кулеметів. Загинув український воїн
Внаслідок ворожого вогню важко поранили військовослужбовця. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 11 березня, у районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Унаслідок ворожого обстрілу загинув український воїн.

У передмісті селищ Південне та Троїцьке війська окупанта відкривали провокаційний вогонь у бік українських захисників з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, розповіли в штабі ООС. Неподалік Водяного, що на Приазов'ї, та у передмісті Авдіївки противник здійснив прицільний обстріл українських позицій з автоматичних станкових гранатометів. Неподалік населених пунктів Ломакіне, Красногорівка та Мар'їнка російські загарбники відкривали прицільний вогонь у напрямку позицій ЗСУ з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

"Збройні формування РФ вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили обстріл позицій українських захисників зі стрілецької зброї неподалік населеного пункту Старогнатівка. Унаслідок ворожого вогню важко поранили військовослужбовця. Воїну оперативно було надано медичну допомогу, але врятувати його життя не вдалося. На зухвалі дії противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь", - йдеться у повідомленні.

Станом на 7:00, 11 березня, обстрілів не зафіксовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один український воїн загинув на Донбасі

У разі порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку бойовиків в Україні не залишиться варіантів, крім як відкривати вогонь. Глава української делегації ТКГ Леонід Кравчук поклав усю відповідальність за порушення мирних домовленостей на незаконні збройні угруповання.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики обстріляли ЗСУ з гранатометів та кулеметів. Загинув український воїн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути