середа, 24 квітня 2019 07:16

Бойовики обстріляли будинки: поранено дитину

Бойовики обстріляли будинки: поранено дитину
Бойовики обстріляли Золоте-5, що знаходится на тимчасово окупованій території Луганської області. Поранено 11-річну дівчинку. Фото - УНІАН

Бойовики обстріляли Золоте-5, що знаходится на тимчасово окупованій території Луганської області. Поранено 11-річну дівчинку.

Факт обстрілу Золотого-5 (Михайлівка) зафіксувала місія ОБСЄ, повідомляють у штабі операції Об'єднаних сил.

Мати дівчинки розповіла членам патруля, що почула гучний вибух біля свого будинку №9 на вул. Лізи Чайкіної. Після цього вона вбігла до будинку, де у вітальні побачила свою поранену 11-річну доньку, у якої з вуха текла кров.

За її словами, "швидка" спочатку доправила дитину до лікарні у Первомайську, а потім перевезли до Луганська, де є обладнання для проведення комплексного обстеження.
І головний лікар Первомайської лікарні, і сусід, який проживає поверхом вище, підтвердили спостерігачам ОБСЄ, що дійсно дівчинка отримала поранення вуха в результаті цинічного обстрілу бойовиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Земля горить під ногами окупантів": бійці "Азову" знищили ворожу БМП

"Неприпустимі дії незаконних збройних формувань РФ, які є агресивно настроєними, спеціально розташовують свої позиції поряд з житловими будинками, обстрілюють та тримають у страху і напрузі мирне населення, ховаючись за спинами дітей та літніх людей, намагаються дискредитувати ЗСУ", – наголошують у штабі ООС.

Аналіз відстані, профілю, тактико-технічних характеристик застосованого озброєння, напрямку, з якого вівся обстріл, а також порядку розміщення позицій підрозділів Об'єднаних сил та збройних формувань РФ, підтвердив непричетність ЗСУ до обстрілу житлових будинків Золотого-5.

Минулої доби бойовики сім разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілів загинув український військовий, ще один поранений.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики обстріляли будинки: поранено дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути