Ексклюзиви
вівторок, 22 червня 2021 13:29

Бойовики на Донбасі підірвалися на власних мінах

Бойовики на Донбасі підірвалися на власних мінах
Бойовики намагалася здійснити переміщення між власними позиціями й потрапили на свої ж мінні загородження. Фото: facebook.com/pressjfo.news

У районі Лозового на Донеччині через підриви на власних мінах зазнали втрат російські гібридні сили.

Українські воїни при цьому дотримувалися режиму тиші та не вели вогонь у їхній бік, повідомив начальник пресслужби ООС Віталій Саранцев, передає "Радіо Свобода".

"Група осіб з-поміж незаконних збройних формувань РФ намагалася здійснити переміщення між власними позиціями. Потрапила на свої ж мінні загородження. Унаслідок цього відбувся вибух. Для того, щоб їх евакуювати, висунулася друга група – і так само потрапила на власне мінне поле", – уточнив Саранцев.

За його словами, вибухи сталися через те, що гібридні сили Росії хаотично мінують непідконтрольні Україні території як протипіхотними мінами, так і засобами дистанційного мінування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доба на Донбасі: військові розповіли про найгарячіші точки

21 червня підконтрольні окупантам ЗМІ звинуватили Україну у мінометному обстрілі району Лозового. За їхньою інформацією, трьох бойовиків вбили, ще один дістав важких поранень. Під час спроби евакуації ще одного бойовика нібито вбили, а чотирьох поранили.

На Донбасі зафіксували три ворожих порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Зокрема, біля Залізного ворог здійснив дистанційне мінування території забороненими мінами ПОМ-2.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики на Донбасі підірвалися на власних мінах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути