Ексклюзиви
пʼятниця, 10 лютого 2017 15:41

Бойовики хочуть націоналізувати підприємства Ахметова

Бойовики хочуть націоналізувати підприємства Ахметова
Рінат Ахметов

Бойовики готові відібрати підприємства олігарха Ріната Ахметова.

Про це заявив глава терористичної організації ЛНР Ігор Плотницький, повідомив сайт окупантів.

Так званий парламент ЛНР у п'ятницю прийняв у першому читанні проект про внесення змін до так званого закону "Про податкову систему".

Згідно з ним, усі підприємства, що працюють на окупованій території, але "не зареєстровані в ЛНР", будуть націоналізовані.

"Норми цього проекту закону поширюються лише на тих юридичних осіб – нерезидентів, фізичних осіб - підприємців-нерезидентів, які здійснюють свою господарську та підприємницьку діяльність на території республіки. Він стосується публічного акціонерного товариства "Алчевський металургійний комбінат", включаючи ПАТ "Алчевськкокс", ТОВ ДТЕК "Свердловантрацит", ТОВ ДТЕК "Ровенькиантрацит", ПАТ "Краснодонвугілля", ПрАТ "Аквасервіс", ПрАТ "Екоенергія", Вітряний парк Краснодонський, Вітряний парк Лутугинський", - йдеться в коментарі Плотницького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найбільша трагедія Донецька - віра в Ахметова" - Олена Маленкова

Бойовики, мовляв, не миритимуться з підприємствами, які не визнають їх. Плотницький заявив, що підприємства мають "перереєструватися" до 31 березня 2017 року, інакше їх націоналізують.

"Нерезиденти зобов'язані до 31 березня укласти договір з податковими агентами ЛНР, який передбачає сплату в бюджет республіки податків, зборів та інших обов'язкових платежів", - сказано в повідомленні.

Через втручання компанії ДТЕК у створення об'єднаних громад на Донеччині бізнесмену Рінату Ахметову "світять" проблеми, заявив раніше керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики хочуть націоналізувати підприємства Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути