середа, 15 вересня 2021 17:04

Бойовики зрешетили кулями вантажівку спостерігачів СЦКК
5

Фото: ООС

У вівторок, 14 вересня, о 23:15 окупанти на Донбасі порушили режим тиші та обстріляли вантажівку української сторони Спільного центру контролю й координації режиму припинення вогню.

Постраждалих у результаті обстрілу немає, повідомив пресцентр штабу Операції Об'єднаних сил.

Бойовики обстріляли автомобіль ЗІЛ-131 білого кольору з розпізнавальними знаками СЦКК в районі Шумів. Обстріл вівся з артилерії калібру 122 мм та міномета 120 мм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі загинув 24-річний Дем'ян Данилів

"У результаті цього обстрілу були зафіксовані осколкові пошкодження кабіни, кунга і коліс автомобіля, а також розриви на прилеглій території", – ідеться в повідомленні.

Українська сторона зазначає, що в разі подальшого загострення ЗСУ надаватимуть адекватну відповідь.

11 вересня на Донбасі від ворожого вогню загинув старший солдат Олексій Куленко із 57-ї окремої мотопіхотної бригади й розвідник 74-го розвідувального батальйону Денис Герман. Дев'ятеро зазнали поранень, ще один - бойове травмування.

12 вересня загинув морський піхотинець Артур Голуб. Мав поранення, несумісні з життям.

Цьогоріч у серпні на Донбасі загинули дев'ять українських бійців - найбільше за останні два роки, коли оголосили всеосяжне перемир'я в зоні Операції об'єднаних сил. Поранені 28 бійців.

Проросійські бойовики жодного дня не припиняли стріляти. Кілька разів починали вогонь на тилові позиції українських військ. Найбільший обстріл стався 28 серпня. Тоді артилерією вдарили в привокзальний район в Авдіївці на Донеччині. Частково згоріла база батальйону, яка там розташовувалася.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики зрешетили кулями вантажівку спостерігачів СЦКК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути