середа, 31 жовтня 2018 11:32

Бізнес на соляних печерах приносить 15 тис. грн на місяць
5

Соляну кімнату можна самим зробити в квартирі або в будинку
Фото: Надано Володимиром Савчуком
На світильниках і плитці може вирізати логотип або зробити напис
Продає світильники з солі прямокутної форми по 230 гривень
Нових клієнтів і партнерів шукає на бізнес-виставках
Раніше Володимир працював на заводі і не займався бізнесом

Сьогодні популярно мати вдома "хатній санаторій" із соляних кімнат. Їх використовують для релаксації, лікування й профілактики багатьох захворювань дихальної системи і шкіри. Створити клімат, наближений до соляної печери в умовах квартири або приватного будинку, можна за допомогою плиток із кам'яної солі.

Про це Gazeta.ua розповідає Володимир Савчук із міста Бахмута Донецької області. Крім приватних осіб, у чоловіка таку плитку замовляють оздоровчі центри та інші заклади. Іноді йому доводиться проектувати кімнати включно з елементами декору.

"Я був трохи знайомий із роботою з сіллю. Звернув увагу, що пропозиції соляної плитки і цеглин в інтернеті у невеликому асортименті. Вирішив спробувати заповнити нішу. Ми можемо зробити плитку такої товщини і розміру, які потрібні замовнику. Також готуємо матеріал під будь-який вид монтажу та на будь-який бюджет", – говорить Володимир Савчук.

Підприємець починав працювати з 2 каменерізними верстатами, один із яких він зібрав власноруч із запчастин. Згодом, на 150 тис. грн закупив 6 високоякісних верстатів. Придбав також кілька супутніх маленьких верстатів для обробки менших виробів. Гроші отримав завдяки гранту через Програму розвитку ООН в Україні від уряду Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від страхування до пошиття тентів на вантажівки: бізнес-історія колишніх переселенців

За словами Володимира, написати бізнес-план було не надто складно, оскільки на той час все уявляв собі чітко. Значно складніше було навчитись тонкій роботі з сіллю.

Автор: Надано Володимиром Савчуком
  Раніше Володимир працював на заводі і не займався бізнесом
Раніше Володимир працював на заводі і не займався бізнесом

"Ми намагаємося підлаштовуватися до покупця. Зазвичай є готова нарізана плитка, але, якщо людина хоче щось неординарне, – теж зробимо. Крім розміру та типу монтажу, можна обрати місця, де потрібне підсвічування, щоб джерело світла знаходилося позаду плитки і світило крізь стіну", – поділився Володимир.

Сіль – українська, від "Артемсіль". Її отримують у блоках розміром 20х20х40 см. Щоб виконати одне замовлення, треба близько 3 днів. Своє виробництво Володимир назвав Speleon, що від латинського "печера".

"Рядовий проект – робимо самі, якщо клієнт хоче щось особливе, – тоді чекаємо ескізів або фото. Потім відштовхуємося від цих напрацювань, щось додаємо або прибираємо. Коли потрібно зробити світильник, то від руки малюю ескіз, якщо дизайн кімнати – роблю комп'ютерну візуалізацію, обговорюю з клієнтом та беруся до роботи, – розповідає Володимир. - Запам'яталось одне цікаве замовлення. У дизайні однієї кімнати робили масивну дубову люстру з соляними плафонами та декоративний соляний камін".

Автор: Надано Володимиром Савчуком
  На світильниках і плитці може вирізати логотип або зробити напис
На світильниках і плитці може вирізати логотип або зробити напис

Разом із великими об'єктами роблять й невеликі елементи декору приміщень, наприклад, соляні світильники. Виготовляє переважно прямокутні за 230 грн. Може на виробах нанести логотип чи зробити напис. Тоді доводиться вручну вирізати невеличкою фрезою, бормашиною.

"Нові клієнти часто приходять через вже існуючих. Є серед замовників і бюджетні установи. Робив кімнату для одного інтернату. Добре вийшло. Також звертаються через інтернет, зараз без сайту нікуди. Іноді знайомлюся з клієнтами на виставках. Наприклад, 1-2 листопада представлятиму свою продукцію на бізнес-виставці "Схід-Експо  2018" у Львові", – зауважує Володимир.

Сьогодні середньомісячний оборот компанії сягає 40 тис. грн, а прибуток - близько 15 тис. Працює підприємець переважно самотужки. На постійну роботу взяти більше працівників поки що немає можливості, але у планах збільшення обсягів виробництва та власний експорт продукції. У випадку необхідності Володимир наймає працівників за короткостроковими договорами.

Автор: Надано Володимиром Савчуком
  Нових клієнтів і партнерів шукає на бізнес-виставках
Нових клієнтів і партнерів шукає на бізнес-виставках

Володимир Савчук народився у Бахмуті на Донеччині. Раніше працював на Артемівському заводу з обробки кольорових металів і Часовоярському вогнетривкому комбінаті.

Щоб продавати іграшки з дерева, не потрібен сайт. Найкраще купують через соціальні мережі. Для виготовлення виробів із деревини та фанери необхідно придбати спеціальну техніку, що коштує майже 100 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес на соляних печерах приносить 15 тис. грн на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути