Ексклюзиви
вівторок, 28 червня 2022 08:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Сіверськодонецьк: міноборони США вивчатиме операцію ЗСУ

Битва за Сіверськодонецьк: міноборони США вивчатиме операцію ЗСУ
Запеклі бої за місто тривали понад місяць. Фото: Генштаб ЗСУ

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки вивчатиме операцію Збройних сил України у Сіверськодонецьку Луганської області.

Про це заявив високопосадовець Пентагона на брифінгу 27 червня.

За його словами, американці мають з'ясувати, яким чином українським військовим вдалося у Сіверськодонецьку так довго протистояти силам окупантів, що переважали.

Чиновник Пентагона підкреслив, що ЗСУ пішли з Сіверськодонецька за власним рішенням, а не тому, що їх змусили, – щоб перейти до більш підготовлених місць для продовження оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупаційна "влада" й проблеми з їжею: що відбувається у захопленому Сіверськодонецьку

Військовий зазначив, що величезна кількість російських військ не могла зайняти порівняно невелику територію, і заплатила за це дуже великими втратами.

"Українці змушують їх платити за дуже маленьку ділянку землі", – сказав представник Пентагону .

На його думку, ЗСУ продовжуватимуть діяти таким чином.

Збройні сили України вийшли з Сіверськодонецька. Запеклі бої за місто тривали понад місяць. Вихід українських військ із Сіверськодонецька 24 червня підтвердив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Є певні причини й передумови для виходу з Сіверськодонецька. Лисичанськ кращий для оборони, вважає радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов.

Головний розвідник України Кирило Буданов заявив, що відступ від Сіверськодонецька українських сил був тактичним та організованим. Він потрібний для стратегічної перемоги.

У Луганській області російська армія зайшла в Гірську громаду Сіверськодонецького району й окупувала її. На околицях тривають незначні бої.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Сіверськодонецьк: міноборони США вивчатиме операцію ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути