субота, 28 травня 2022 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Донбас: ворог пішов у активний наступ. Обстрілює позиції ЗСУ по лінії зіткнення

Битва за Донбас: ворог пішов у активний наступ. Обстрілює позиції ЗСУ по лінії зіткнення
Ворог намагається штурмувати Донеччину. Зазнає втрат. Фото: Генштаб

На Донецькому напрямку противник проводить активні наступальні дії. Обстрілює підрозділи наших військ вздовж лінії зіткнення. Завдає ракетних ударів.

Збільшив інтенсивність дій оперативно-тактичної та армійської авіації, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв з мінометів і реактивних систем залпового вогню населені пункти Озерне та Діброва. Поблизу останнього завдав авіаційних ударів. Намагається закріпитись в районі населеного пункту Лиман.

На Сіверськодонецькому напрямку, за підтримки артилерії, штурмував Сіверськодонецьк, Осколонівку, Тошківку. Успіху не мав. Зазнав втрат, відійшов на раніше зайняті позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В зоні ООС продовжуються бої на п'яти локаціях, вісім атак відбито

Намагається розвинути успіх на Бахмутському напрямку. Вийти в тил наших військ та порушити шляхи логістичного забезпечення.

За підтримки вогню мінометів та артилерії наступав у районах Нагірного, Василівки, Комишувахи та Відродження. Успіху не мав, відійшов.

На Слов'янському напрямку ворог активних бойових дій не проводив. Вів посилену розвідку. Основні зусилля зосередив на утриманні зайнятих позицій, поповненні втрат і запасів. Створює умови для відновлення наступу.

З артилерії обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Студенок, Святогірськ, Богородичне, Карнаухівка і Вірнопілля. Силами армійської авіації продовжив завдавати авіаударів в районі населеного пункту Довгеньке.

За підтримки артилерії намагався розвинути наступальні дії в районі населеного пункту Пасіка. Успіху не мав. Відійшов.

На Авдіївському напрямку ворог задіяв артилерію по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Новобахмутівка, Новоселівка Друга, Веселе, Авдіївка, Піски та Красногорівка. Завдав авіаударів по цивільній інфраструктурі в районах Яковлівки, Авдіївки, Веселого і Кам'янки.

На Курахівському напрямку активних наступальних дій не проводив. Розгорнув на вогневих позиціях реактивну та ствольну артилерію. Обстрілював позиції Сил оборони та цивільну інфраструктуру поблизу Мар'їнки, Мисливського і Павлівки.

Російська армія погано себе показала в операціях у Сіверськодонецьку на Донбасі, тож навряд чи зможе швидко просуватися містом. Водночас окупанти ще боротимуться за населений пункт. Ворожі операції навколо Ізюма залишаються у глухому куті, а росіяни, імовірно, не зможуть збільшити темпи свого наступу.

Армія РФ у Лимані атакує у напрямку як на південний захід, щоб підтримати застряглі сили в Ізюмі, так і на південний схід, щоб просунутися на Сіверськ. Ймовірно, у найближчі дні їм буде важко досягти будь-якої цілі.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Донбас: ворог пішов у активний наступ. Обстрілює позиції ЗСУ по лінії зіткнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути