вівторок, 15 листопада 2022 07:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Донбас: росіяни пішли в атаку в районі 10 населених пунктів

Битва за Донбас: росіяни пішли в атаку в районі 10 населених пунктів
ЗСУ відбили атаки окупантів в районі 10 населених пунктів на Донбасі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 14 листопада, російські окупаційні війська пішли в атаку в Луганській та Донецькій областях.

Спробували атакувати райони 10 населених пунктів, але безрезультатно. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 15 листопада.

"Підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Новоселівське Луганської області. Білогорівка, Бахмут, Бахмутське, Времівка, Красногорівка, Мар'їнка, Новокалинове, Новомихайлівка, Первомайське Донецької області", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ворог веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках сходу України.

"Російські окупанти намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджують зусилля на стримуванні дій Сил оборони України на окремих напрямках, продовжують обладнувати оборонні рубежі на лівому березі Дніпра. Ворог не припиняє обстрілів населених пунктів та позицій підрозділів Сил оборони України вздовж лінії зіткнення, веде повітряну розвідку", – додали у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вгатили по чотирьох населених пунктах Херсонської області – Генштаб

Наголошується, що Росія продовжує завдавати удари по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення. Минулої доби завдала чотирьох ракетних та 23 авіаційних ударів, здійснила понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, за даними Генштабу.

Тим часом на Волинському та Поліському напрямках обстановка "залишається без суттєвих змін".

"Республіка Білорусь і надалі підтримує збройну агресію Російської Федерації проти України, надаючи їй інфраструктуру, територію та повітряний простір. Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів, зокрема із застосуванням ударних БпЛА з території та повітряного простору Білорусі", – попередило командування.

Бахмутський напрямок називають чи не найважчою ділянкою фронту зараз. На відміну від інших позицій, де Збройні сили України перейшли переважно від оборони до наступу, тут досі обороняються. На цій ділянці фронту Росія втрачає приблизно 100 військових щодоби.

3 листопада представник Генштабу ЗСУ Олексій Громов заявив, що ситуація у районі Бахмута складна, але контрольована. Він підкреслив, що українські бійці утримують оборону і не дають окупантам просунутися.

Окупанти планували захопити Бахмут до кінця жовтня. Таке завдання перед російськими солдатами поставили їхні генерали у Кремлі, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Донбас: росіяни пішли в атаку в районі 10 населених пунктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути