вівторок, 15 листопада 2022 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вгатили по чотирьох населених пунктах Херсонської області – Генштаб

Окупанти вгатили по чотирьох населених пунктах Херсонської області – Генштаб
Херсонська область також опинилася під російським вогнем. "Прильоти" зафіксували у чотирьох населених пунктах. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Минулої доби, 14 листопада, російські окупанти продовжили бити по території України.

Обстріляли райони населених пунктів на дев'яти напрямках, зокрема Херсонському. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 15 листопада.

"На Херсонському напрямку (ворог обстріляв. – Gazeta.ua) з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Вищетарасівка, Добра Надія, Іллінка Дніпропетровської області. Дудчани, Новоолександрівка, Одрадокам'янка та Томарине Херсонської області", – йдеться у зведенні.

На Сіверському напрямку минулої доби окупанти атакували з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Ворожба, Миколаївка, Ромашкове, Степок, Юнаківка Сумської області.

На Слобожанському напрямку – з артилерії різних типів в районах населених пунктів Глибоке, Огірцеве, Охрімівка, Різникове, Стариця, Стрілеча, Тернова Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Дворічна, Загризове, Кислівка, Колодязне, Копанки, Котлярівка, Табаївка Харківської області. Берестове, Іванівка Донецької області; Макіївка, Невське, Новоселівське, Площанка, Стельмахівка Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарні новини зі східного фронту: ЗСУ ліквідували штаб окупантів

На Бахмутському напрямку – з танків та артилерії різних типів в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Верхньокам'янське, Григорівка, Озарянівка, Кліщіївка, Курдюмівка, Серебрянка, Соледар, Спірне, Торецьк, Яковлівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Мар'їнка, Невельське, Новомихайлівка, Новоселівка Друга, Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Богоявленка, Велика Новосілка, Времівка, Вугледар, Золота Нива, Нескучне, Новопіль, Павлівка, Парасковіївка, Пречистівка Донецької області.

На Запорізькому напрямку – з танків та всього спектру артилерії в районах населених пунктів Білогір'я, Дорожнянка, Залізничне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новопокровка, Темирівка.

11 листопада українські військові зайшли до Херсона, який понад вісім місяців перебував у російській окупації – від 2 березня. Кадри зустрічі воїнів жителями міста розчулили весь світ.

Президент Володимир Зеленський наголосив, що наші Збройні сили доклали чимало зусиль, щоб звільнити місто від окупантів. І це не є "жестом доброї волі" Росії.

Російське міноборони повідомило, що втеча окупантів з правого берега Херсонщини нібито завершилася і загарбники "зайняли заздалегідь підготовлені оборонні рубежі та позиції" на лівому березі Дніпра. Окупанти назвали це "маневром".

14 листопада Зеленський приїхав до звільненого від російських окупантів Херсона. Над містом офіційно замайорів прапор України.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вгатили по чотирьох населених пунктах Херсонської області – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути