пʼятниця, 11 листопада 2022 12:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони РФ заявило, що їхні війська повністю залишили Херсон

Міноборони РФ заявило, що їхні війська повністю залишили Херсон
Міністерство оборони росії заявило, що завершило перекидати свої підрозділи на лівий берег Дніпра. Фото: скріншот з відео

Міністерство оборони Росії заявило, що всіх своїх військових, які перебували на правому березі Дніпра в Херсонській області, до ранку 11 листопада вивели на лівий берег.

Окупанти стверджують, втрат серед особового складу та техніки "немає". Відомство цитують російські ЗМІ, передає Gazeta.ua.

"При перекиданні на лівий берег Дніпра жодної одиниці військової техніки та озброєння на правому березі не залишено. Втрат особового складу, озброєння, техніки не допущено", – йдеться в повідомленні російського міноборони.

Українське командування поки що не підтвердило повного виведення російських військ з правого берега Херсонщини, де розташований обласний центр Херсона.

Напередодні радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що російські окупанти мінують у Херсоні усе, що можуть, включаючи квартири жителів. Вони хочуть перетворити місто на руїни, стверджує Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У розвідці розповіли, скільки окупантів залишається у Херсоні

11 листопада стало відомо, що в центрі тимчасово захопленого Херсона з'явився прапор України. Український стяг вивісили активісти руху опору.

Також у мережі поширили кадри повного руйнування Антонівського мосту поблизу Херсона. Міст залишився без кількох прольотів.

Тим часом наступ українських сил на півдні триває. Воїни звільняють населені пункти Херсонщини один за одним. Під український контроль повертаються і раніше окуповані землі Миколаївщини.

9 листопада росЗМІ повідомили, що командувач російськими окупаційними військами в Україні Сергій Суровікін заявив про перекидання окупантів на лівий берег Дніпра, що означає "здачу" Херсон.

Українська влада та військові не вірять росіянам. На їхню думку, заява російського командування може бути елементом інформаційно-психологічної операції, щоб створити помилкове враження про справжні наміри.

У Сполучених Штатах Америки фіксують перші ознаки відступу російських військ із захопленого Херсона.

10 листопада головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що військове командування України не може ні спростувати, ні підтвердити інформацію про відведення російських окупаційних військ із Херсона на лівий берег Дніпра.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони РФ заявило, що їхні війська повністю залишили Херсон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути