пʼятниця, 15 липня 2022 06:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Донбас: ISW розповів, де чекати масштабних боїв

Битва за Донбас: ISW розповів, де чекати масштабних боїв
Так звана оперативна пауза в окупантів нібито завершується. Вони готуються до масштабного наступу на Донбасі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські війська, ймовірно, після "оперативної паузи" підуть в масштабний наступ уздовж лінії Слов'янськ – Сіверськ – Бахмут.

Як швидко цей наступ почнеться і де саме буде зосереджений, поки що невідомо, повідомив американський інститут Інституту вивчення війни (ISW) за підсумками 14 липня.

Аналітики зазначили, що окупанти почали наступати за 8 км від Сіверська на Верхньокам'янське.

Український Генштаб раніше заявляв, що атаки ворога в цьому районі відбили. Водночас окупанти стверджували, що нібито встановили "оперативний контроль" у Сіверську. Інститут вивчення війни не зміг самостійно перевірити твердження Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не можуть перемогти в бою" – Подоляк пояснив ракетні атаки з боку РФ

Також українська армія відповіла вогнем російським військовим, які штурмували населені пункти на південний схід від Бахмута. Бої велися за 20 км від міста.

Армія РФ відновила наступальні операції на північний схід від Авдіївки, ймовірно, намагаючись обійти українські укріплення в цьому районі, стверджують аналітики.

Разом з тим українські сили зупинили просування росіян у Кам'янці, приблизно за 6 км на північний схід від Авдіївки, після того, як раніше в той же день російські війська нібито частково домоглися успіху в цьому районі.

Російські військові навмисно знищили два мости поблизу Слов'янська Донецької області для стримування українського контрнаступу, повідомляв ISW.

Противник вдарив по залізничному й автомобільному мостах Слов'янськ – Лиман поблизу Райгородка на північний схід від Слов'янська на автостраді Т0514.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Донбас: ISW розповів, де чекати масштабних боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути