понеділок, 20 березня 2023 14:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Донбас: долю Бахмута пророкують ще одному місту

Найближчим часом Авдіївка на Донеччині може стати "новим Бахмутом".

Російські війська постійно намагаються оточити місто, заявив керівник пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський в телемарафоні "Єдині новини" 20 березня, передає Gazeta.ua.

"Я згоден із західними колегами, які кажуть, що Авдіївка найближчим часом може стати новим Бахмутом. Так і є. Але, на цей момент, не все так гаразд у російських підрозділів, які атакують на цьому напрямку. Вчора, позавчора (18-19 березня. – Gazeta.ua) ворог використовував останні резерви, які має", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики розповіли про найгарячіші ділянки фронту: свіжі карти бойових дій

За словами речника, противник зазнає "значних втрат" особового складу та техніки під час штурму Авдіївки. Минулої доби не дорахувався близько трьох рот особового складу.

Ворожі штурми міста однотипні та передбачувані, додав Дмитрашківський.

Автор: t.me/babel
  Авдіївку окупанти штурмують понад рік. З 2014 року місто перебувало на передовій конфлікту на Донбасі
Авдіївку окупанти штурмують понад рік. З 2014 року місто перебувало на передовій конфлікту на Донбасі

Авдіївку окупанти штурмують понад рік. Останні кілька тижнів намагаються взяти її у "кільце". Місто є критично важливим для ворога, пояснив Олексій Дмитрашківський.

За останні три тижні російські війська досягли невеликих успіхів навколо контрольованого Україною міста Авдіївка, повідомила британська розвідка.

Захопити Бахмут окупанти намагаються вже декілька місяців. Бої за це місто розпочалися в серпні торік. Упродовж двох останніх місяців росіяни намагаються Бахмут оточити. За час запеклих боїв ворог перетворив Бахмут фактично на руїни. Обстрілює його ракетами, авіацією та артилерією.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Донбас: долю Бахмута пророкують ще одному місту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути