неділя, 19 березня 2023 11:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Ще одне місто окупанти намагаються взяти в "кільце" – ЗСУ

Ще одне місто окупанти намагаються взяти в "кільце" – ЗСУ
Битва за український Донбас триває. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупаційні війська Росії на Донеччині кілька тижнів намагаються взяти Авдіївку у "кільце".

Місто є критично важливим для ворога. Про це заявив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський в телемарафоні "Єдині новини" 19 березня, передає Gazeta.ua.

Він зауважив, що ворог активно намагається штурмувати Авдіївку та сусідню Мар'їнку.

"Для них стратегічно важлива на цей момент Авдіївка для того, щоб почати якісь штурмові дії в районі Вугледару, де ворог "обпікся" не один раз. І критично необхідно оточити Авдіївку, що ворог намагається робити протягом двох тижнів", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни заявили про окупацію 70% Бахмута – у США відреагували

Водночас у районі Вугледару поки фіксують спад активності російських військ. Але ворог не припиняє обстрілювати позиції українських захисників, додав Дмитрашківський.

"За вчора (18 березня. – Gazeta.ua) ворог втрати близько трьох рот особового складу, 15 одиниць танків, дев'ять одиниць БМП та іншої техніки у загальній кількості 46 одиниць. Усю техніку знищили фактично в районі Спартака та Водяного, саме у цьому напрямку ворог вчора вів активні бойові дії", – додав речник.

За його словами, Росія кинула резерви на підкріплення 155-ої бригади та додатково ввела дві танкові роти. Це, на думку речника, свідчить про серйозні втрати ворога під Вугледаром.

Росія штурмує Вугледар кілька місяців – і зазнає значних втрат. Зокрема, повідомлялося про фактичне знищення 155-ї бригади російських морпіхів.

Після бахмутського напрямку Вугледар є другою найбільш "гарячою" ділянкою фронту російсько-української війни.

Захопити Бахмут російські окупанти намагаються вже сім місяців. Бої за це місто розпочалися в серпні торік. Упродовж двох останніх місяців росіяни намагаються Бахмут оточити. За час запеклих боїв ворог перетворив Бахмут фактично на руїни. Обстрілює його ракетами, авіацією та артилерією.

Зараз ви читаєте новину «Ще одне місто окупанти намагаються взяти в "кільце" – ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути