четвер, 06 травня 2021 10:14

Біля українських кордонів залишаються понад 80 тис. військових РФ - ЗМІ

Біля українських кордонів залишаються понад 80 тис. військових РФ - ЗМІ
Десятки тисяч російських військовослужбовців залишаються поблизу різних ділянок кордону з Україною. Фото: pixabay.com

Біля українських кордонів досі залишаються понад 80 тис. російських військових.

Росія відвела від кордонів лише декілька тисяч військовослужбовців, повідомляє New York Times із посиланням на джерела в Пентагоні.

"Російські військові дійсно наказали деяким підрозділам повернутися в казарми до 1 травня. Але багато підрозділів покинули вантажівки й бронетехніку. Це свідчить про те, що вони можуть повернутися, якщо президент РФ Володимир Путін вирішить розгорнути їх знову, коли час і обставини будуть вигідні для Росії", – йдеться в матеріалі.

Представники адміністрації президента США Джо Байдена сприймають постійну присутність російських військ на кордоні з Україною як сигнал, що Росія може не тільки зрівнятися, а й перевершити сили НАТО, які беруть участь у навчаннях у Європі. Водночас американські військові чиновники не впевнені в тому, які саме цілі переслідує Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбас прибули колони військової техніки РФ. Відео

Десятки тисяч російських військовослужбовців залишаються поблизу різних ділянок кордону з Україною і є найбільшими силами, стягнутими Росією до кордону з моменту окупації Криму 2014 року.

Росіяни вивели від 30% до 50% особового складу, однак військова техніка залишається в багатьох місцях, стверджує радник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович. При цьому РФ знову почне масово зосереджувати свої війська біля кордонів України наприкінці липня в межах підготовки до навчань "Захід-2021".

Зараз ви читаєте новину «Біля українських кордонів залишаються понад 80 тис. військових РФ - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути